Kauza Mýtnik: Pre Imreczeho žiada prokurátor väzbu až z troch dôvodov!
31 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Akcia NAKA s názvom Mýtnik opäť rozvírila už pomaly pokojné slovenské vody. Dnes sa dozvie bývalý prezident finančnej správy František Imrecze, ktorý bol tiež medzi zadržanými, či skončí vo väzbe.


Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa dnes popoludní začne sudca pre prípravné konanie zaoberať návrhom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na väzobné stíhanie bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imrecze a ďalších troch osôb zadržaných v rámci policajnej akcie Mýtnik, informuje portál topky.sk.
Z deviatich zadržaných z akcie Mýtnik traja čakajú či pôjdu do väzby

„Prokurátor navrhuje pre Imreczeho väzbu pre možné pokračovanie v trestnej činnosti, ale aj z dôvodu úteku a možného ovplyvňovania svedkov,“ uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. Výsluch Františka Imreczeho by sa mal začať o trinástej hodine popoludní. „František Imrecze spolu s bývalým šéfom IT sekcie Finančnej správy Milanom Gregom a Janou Rovničanovou sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Podnikateľ Peter Brhel za zločin prijímania úplatku.,“ doplnila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Ostatné osoby zadržané počas akcie Mýtnik boli prepustené na slobodu. Národná kriminálna agentúra zadržala v rámci piatkovej akcie Mýtnik okrem bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho aj ďalších osem osôb. V súvislosti so zásahom NAKA podala sťažnosť na inšpekciu ministerstva vnútra dcéra Petra Brhela, ktorá konanie elitnej polície v dome, kde rodina býva, označila ako brutálne a prehnané. O väzbe Imreczeho, Grega a Rovničanovej musí rozhodnúť sudca Špecializovaného trestného súdu pre prípravné konanie do 48 hodín.

Kočnerova Threema usvedčuje aj Imreczeho
Exšéf daniarov popieral kontakty s mužom, ktorý zarába na štáte. Boli však spolu na „poháriku“. Čítať ďalej
19 | 11 | 2019 | Gabriel Matta