Gustáv Murín žiada poslancov OĽaNO, aby uskutočnili výmenu terajšieho predsedu vlády
31 | 01 | 2021 I Petra Demková

Gustáv Murín ponúka verejnosti znenie listu, ktorý pripravil a odoslal poslancom klubu OĽaNO do Národnej rady. Verejnosť žiada, aby sa k nemu pripojila. Od poslancov klubu vládnej strany žiada, aby vymenili svojho predsedu vlády a prestali so zastrašovaním verejnosti, že predčasné parlamentné voľby budú znamenať návrat predošlej vlády.


„NEVERÍM, že by tí užitoční hlasovací roboti na toto zabrali, ale preposielam pre tých, kto sa chcú pridať,“ začína príspevok na sociálnej sieti spisovateľ. Pripojil aj znenie listu, ktorý napísala a do NRSR odoslal. Tu je v plnom znení:

Murín: Lipšic zrejme pomáhal vykrádať spis Kuciaka. Bude ako špeciálny prokurátor zákon chrániť?
„Lipšic, ktorý v tak závažnom vyšetrovaní, ako bol prípad Kuciaka, zrejme pomáhal vykrádať spis a teda fatálne porušovať zákon, bude ten zákon ako špeciálny prokurátor chrániť?“ pýta sa v najnovšom statuse na sociálnej sieti spisovateľ Gustáv... Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Petra Demková


Vážení členovia poslaneckého klubu NR SR za hnutie OĽaNO,

obraciam sa na Vás ako občan, volič, ktorý s veľkým znepokojením, už niekoľko mesiacov sleduje vývoj udalostí v Slovenskej republike. Chápem, zložitosť tejto zdravotnej situácie, ale súčasne som toho názoru, že na jej riešenie sa nevyužívajú, tie nástroje a spôsoby, ktoré by boli efektívne.

SVOJVOĽA TERAJŠIEHO PREDSEDU VLÁDY, ktorého do funkcie postavilo vaše hnutie je hlavnou príčinou takého nepriaznivého vývoja a spoločenského napätia verejnosti, ktoré v histórii moderného Slovenska nemá obdobu a môže onedlho eskalovať do dramatických udalostí, ako v niektorých Európskych krajinách.

Záleží mi na tom, aby sme takému nežiaducemu vývoju predišli a preto Vás vyzývam, aby ste najneskôr do 28. februára iniciovali a uskutočnili výmenu terajšieho predsedu vlády. Ak sa tak nestane, budem aktívne podporovať vypísanie predčasných parlamentných volieb, v čo najkratšom možnom termíne.

Zastrašovanie verejnosti, že predčasné parlamentné voľby budú znamenať návrat Vašich predchodcov, považujem za prejav Vašej neúcty k voličom,našim právam aj slobodným voľbám a za prejav Vašej snahy manipulovať verejnú mienku aj svedomie ľudí. Predčasné parlamentné voľby budú totiž slobodné a Vy budete mať, znovu šancu obhájiť svoju politiku aj výsledky svojej práce.

Murín odporúča list podpísať a odoslať na klub Oľano priamo do Národnej rady.

Spisovateľ Gustáv Murín: neoliberálne stupidity zaplavujú západný svet
Známeho slovenského spisovateľa pobúril obsah článku v časopise Plus 7 dní o tom, že anglickú kráľovnú má hrať v novom historickom seriáli herečka tmavej pleti. Murín sa smeje z absurdnej „politickej korektnosti“ Západu a predpovedá, že výsledkom... Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Petra Demková