„Fico ťa financoval, držal ťa za ruku, kryl ťa a pomáhal ti,“ pripomína Danko Pellegrinimu
31 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Predseda SNS Andrej Danko sa tentokrát vo svojej kritike zameral na Petra Pellegriniho a vykričal mu veci, ktoré bežný človek zrejme vedieť nemal. Čo sa bude po týchto slovách medzi nimi diať v blízke budúcnosti?


Predseda SNS Andrej Danko sa usiluje vrátiť späť do vysokej politiky a hľadá na to pomocou referenda spojencov. Jedným z nich by mal byť aj šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini. Zvláštne správanie sa expremiéra si všimol aj Danko, ktorého mrzí, že v otázke referenda nehovorí, podľa neho, Pellegrini pravdu, čo mu, okrem viacerých iných vecí, vytkol aj vo videu, ktoré umiestnil na sociálnu sieť.
Bez Fica by podľa Danka Pellegrini nikdy nebol predsedom vlády

„Pán Peter Pellegrini, mrzí ma, že v otázke referenda nehovoríš pravdu,“ začína svoje dosť kritické video Danko a dodáva, že šéf Hlasu-SD má úžasný Boží dar, keď sa usmieva, lebo ľudia si vždy myslia, že hovorí pravdu. „No len ty a ja vieme, že vo veci referenda to tak nieje,“ pokračuje šéf národniarov. SNS podľa Danka zberala podpisy od leta a ponúkla Hlasu-SD aj Smeru-SD rozšírenie petičného výboru. „Nepochopil som, prečo robíš vyhlásenia, že nikto nič nerobí. Chápem tvoju ignoráciu bývalej politickej strany Smer-SD a SNS, nesmieš však zabudnúť, že najmä bez Roberta Fica by si nikdy nebol predseda vlády,“ začína pritvrdzovať Danko. „Mrzí ma, aký slovník použil Robert Fico, ktorého v poslednom období nepoznávam, ale prečo by sme sa mu mali v poslednom období čudovať? On ťa financoval, on ťa držal za ruku, on ťa kryl a pomáhal ti,“ prezradil politické „intímnosti“ z kuchyne Smeru-SD šéf národniarov.



„Dnes máš svoju politickú stranu, budeš musieť verejnosti dokázať a ukázať, z čoho ju financuješ. Z čoho chceš financovať referendum? Nezabúdaj aj na príbeh Rada Procházku, nezabúdaj na to, že opozícia nespí. Bol si silný preto, lebo sme ťa kryli. Veľa vecí zostane medzi nami, Peter, a len ty vieš, prečo si letel do Drážďan. Som presvedčený, že dnes skúmajú všetky lety a nemáš inú šancu, ako pravdepodobne povedať pravdu. Je to však tvoja vec. Vždy hovoríš padni komu padni. Politika je taká. Nemyslím si, že dokážeš sám to, o čom snívaš,“ vykričal Danko šéfovi Hlasu-SD ďalšie veci, ktoré zrejme mali ostať pred verejnosťou utajené.

Danko: Ak nám ide úprimne o Slovensko, túto vládu musíme zastaviť!
28 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

Správať sa ako kráľ Slnko Pellegrinimu neprináleží a ani nepristane

Andrej Danko je presvedčený, že znovu bude musieť vzniknúť koalícia. „SNS sa v roku 2016 obetovala a išli sme do vlády s Bugárovou stranou. Bolo to preto, že sme veľmi dobre vedeli, že inak bude vládnuť Sulík, Matovič a Kollár. Od nich som mal lepšie politické ponuky ako od vás. Žiaľ, dnes je situácia iná. Zabúdaš na jedno, Matovič má takú silu, že môže zmeniť politický a volebný systém. Že parlamentné voľby v roku 2024 môžu mať úplne iné pravidlá. Tak isto môžu meniť Ústavu a prezident sa nemusí voliť občanmi. Môžu urobiť čokoľvek a oni to dobre vedia,“ vystríha predseda SNS Pellegriniho a dodáva:

„Všetko sa raz pominie. Pominie sa aj táto doba. Ale tak ako hovorím stále, nezabúdaj na príbeh Rada Procházku. Nezabúdaj na iné osobnosti v politike, ktoré mali tri roky pred voľbami pocit, že rozdávajú karty. Kráľovstvo na Slovensku nemáme a správať sa ako kráľ Slnko ti neprináleží. A myslím si, že ani nepristane,“ končí video Andrej Danko. Na slová šéfa národniarov zareagovala v statuse aj europoslankyňa Lucia Ďuroš Nicholsonová. „Peter, haló, tu som, tu som, pod tým trolejbusom. V skratke o tomto je toto dlhé video Andreja Danka. A ešte o tomto: Peter, my vieme, prečo si letel špeciálom do Drážďan. A ešte o tom, že Robert viedol Petra za ruku, tlačil doňho peniaze a hasil jeho prúsery,“ napísala na sociálnu sieť.

Danko: Chcem byť pri tom, keď táto vláda padne
Andrej Danko, bývalý šéf slovenského parlamentu, ktorého verejnosť už nepomenuje inak ako "kapitán", sa rozhovoril pre portál cas.sk. Život bežného človeka mu jednoznačne nevyhovuje. Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Diana Zaťková