Česko-Slovensko je v slzách. Na koronavírus zomrela hudobná hviezda Ladislav Štajdl
31 | 01 | 2021 I

Hudobný svet v Česku aj na Slovensku plače. Zomrel známy skladateľ a hudobník Ladislav Štajdl, ktorý podľahol komplikáciám spojeným s koronavírusom.


Ladislav Štaidl (†75) bol dlhoročným kapelníkom Karla Gotta (†80) a expartner speváčky Ivety Bartošovej (†48), s ktorými sa tak opäť stretol, tentokrát už v hudobnom nebi. Štajdl dnes ráno podľahol komplikáciám spojeným s koronavírusovým ochorením, informuje portál 1.pluska.sk.
V ohrozenej skupine nebol len pre svoj vek, ale aj pre onkologické problémy

Známy kapelník, skladateľ a miláčik veľkého množstva fanúšikov patril pre svoj vek do rizikovej skupiny. Štajdl prednedávnom náhle skončil v nemocnici, kde mu zistili nákazu koronavírusom. V minulosti prekonal liečbu rakoviny krku a mal len jednu obličku. „Zdravotných neduhov sa mu ale časom pridružilo oveľa viac, preto to spojenie s covidom nie je žiadna sranda,“ povedal podľa portálu 1.pluska.sk rodinný známy. Do nemocnice nechal Štajdla odviezť 7. januára jeho najmladší syn Artur. Iba pár dní predtým s Ladislavom telefonoval kamarát František Janeček. „Sťažoval sa, že mu nie je dobre. Tak som sa ho pýtal, či mu mám zavolať doktora alebo či si ho chce sám zavolať, a on že nie, že si to doma vyleží,“ prezradil muzikálový producent.

Štaidl bol po prevezení do nemocnice okamžite umiestnený na oddelenie ARO. Jeho stav sa však nelepšil. V ohrozenej skupine ľudí sa nachádzal nielen kvôli veku, ale aj kvôli onkologickým problémom ešte z minulosti. Svoj boj o život síce prehral, napriek tomu po ňom zostala nezmazateľná stopa na československej hudobnej scéne.


GOTT VEDEL ŽE ZOMRIE? Mrazivé slová rok pred smrťou, na ktoré všetci zabudli!
Ťažko chorý spevák Karel Gott zomrel na jeseň roku 2019. Rok predtým ale predniesol slová, ktoré vtedy nikto nebral veľmi vážne, hoci sa sám možno obával toho, čo ho v budúcnosti čaká. Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Imrich Kovačič