Zaraďte učiteľov do kritickej infraštruktúry! Žiada od vlády Únia miest Slovenska
30 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

V kritickej infraštruktúre sú zaradené rozličné dôležité profesie, učitelia v nej ale nie sú. Únia miest Slovenska ale žiada vládu, aby to zmenila.


Únia miest Slovenska je presvedčená, že je neprijateľné, aby boli učitelia a pedagógovia vystavení tak vážnemu riziku nákazy ochorením COVID-19. Ak štát uvažuje o návrate detí do škôl, mal by podľa Únie v prvom rade dbať na ochranu zdravia učiteľov, uvádza portál cas.sk.
V prvom rade potrebné ochrániť životy ľudí pred ďalším šírením nebezpečného vírusu

Únia miest Slovenska je pripravená aj naďalej spolupracovať so štátom pri riešení pandemickej situácie, od vlády však žiada, aby jej rozhodnutia vychádzali iba z overených a finálnych výsledkov, aby akékoľvek ďalšie rozhodnutia v súvislosti s opatreniami a s testovaním oznamovala včas a za zrozumiteľne odkomunikovaných podmienok. „Aktuálna epidemická situácia, žiaľ, ukazuje, že sme naďalej v kritických číslach. Podporujeme preto názor konzília odborníkov, ako aj vlády, ktorí sú zdržanliví v uvoľňovaní opatrení,“ skonštatoval Richard Rybníček, prezident Únie miest Slovenska.

Podľa Rybníčka je v prvom rade potrebné ochrániť životy obyvateľov pred ďalším šírením nebezpečného vírusu. Konzílium odborníkov rozhodlo 28. januára o tom, že sa školy od pondelka 1. februára neotvoria. Otázkou otvárania škôl sa bude vláda a konzílium odborníkov zaoberať aj budúci týždeň. O tom, či sa budú školy otvárať by mal minister školstva Branislav Gröhling informovať 4. februára.

Únia miest žiada vládu, aby prijala opatrenia, ktoré dostanú deti do škôl bez testovania
Únia miest Slovenska (ÚMS) je presvedčená, že návrh zabezpečiť návrat starších detí do škôl prostredníctvom plošného testovania na školách je pre väčšinu miest neprijateľný a nerealizovateľný. S podporou členských miest preto únia žiada, aby bol... Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR