Takto si zahrávať s ľuďmi je necitlivé a neprípustné, hnevá sa nitriansky primátor na Krajčího s Matovičom
30 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Rozdielne výsledky celoslovenského skríningu stále hnevajú primátorov a starostov. Primátor Nitry sa po preradení do červených okresov už ale riadne naštval.


Čísla, ktoré mali primátori a starostova z celoslovenského skríningu v porovnaní s tými, ktoré prezentovali Igor Matovič a Marek Krajčí, vyvolávali od začiatku veľké emócie. Zastaviť ich mali oficiálne výsledky, ktoré premiér zverejnil v piatok, no nestalo sa tak. Práve naopak, podľa portálu cas.sk preradenie medzi „červené“ okresy poriadne rozhnevalo primátora Nitry.
Nitre chýbala dostať sa medzi zelené okresy iba jedna stotina percenta!

Medzi „červené“ okresy bola okrem Nitry, ktorá mala podľa oficiálnych výsledkov 1,01 % pozitívnych, preradená aj Bratislava s 1,3 % pozitívnych. Pod Zoborom pritom testovali tri týždne a čísla nakazených obyvateľov tam neustále klesali. „Takto si zahrávať s ľuďmi je absolútne necitlivé a neprípustné, nech už pochybil ktokoľvek. K situácii sa pravdepodobne ešte vrátim a vyjadrím sa obšírnejšie. Testovanie v meste Nitra za piatok 29.1.2021 je 5056 otestovaných a 34 pozitívnych, čo je pozitivita 0.67%,“ napísal v statuse na sociálnej sieti rozhnevaný Marek Hattas, pretože okres Nitra bol pôvodne zaradený medzi tie okresy, v ktorých nebolo potrebné skríningové testovanie opakovať.

Podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího ale patrí Nitra medzi „červené“ okresy s mierou pozitívnych testov 1,01 %. „Vláda v prípade Bratislavy a okresu Nitra zmení svoje uznesenie tak, aby sa ich obyvatelia nemuseli preukazovať negatívnym antigénovým testom. Ľuďom z týchto okresov však testovanie odporúčam,“ uviedol Krajčí. V okrese Nitra sa podľa pôvodne prezentovaných výsledkov skríningu však už ďalšie testovanie nemalo konať, pretože miera pozitívnych testov tu bola nižšia ako jedno percento. Mesto Nitra napriek tomu v piatok otvorilo 20 odberných miest na dobrovoľné testovanie na COVID-19, ktoré budú k dispozícii aj v sobotu a v nedeľu.

Škandál v Nitre: Zaočkovali aj 34-ročnú prednostku okresného úradu za OĽaNO!
Na očkovanie proti COVID-19 sú určené jasné pravidlá, ktoré by sa mali dodržiavať. Zdá sa však, že pod Zoborom sa nimi nie celkom riadia. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.