Šok dcéry zadržaného Brhela z razie NAKA - zbraňami mierili na 84-ročnú babku!
30 | 01 | 2021 I Diana Zaťková

Elitní policajti v piatok od skorého rána zasahovali v teréne. V rámci akcie Mýtnik zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) pri razii niekoľko osôb. Na zásah reagovala dcéra jedného z obvinených Petra Brhela. Bol to šok! Informácie prináša portál topky.sk. 


"V tej chvíli som nevedela nijako vyhodnotiť čo sa deje," uviedla dcéra Petra Brhela. "Prebrala som sa, ako ma pod pazuchy držia osoby oblečené v čiernom a videla som nápis NAKA. Vtedy som videla, ako všade zbraňami mieria na každého, kto tam bol. Do tejto situácie kričali, aby sme sa nehýbali, ľahli si a podobne, ja som toto nezvládla, zahmlilo sa mi pred očami a stratila som opäť vedomie. Niekto mi zavolal záchranku," doplnila mladá žena.

V súvislosti s raziou už podala sťažnosť na inšpekciu ministerstva vnútra a príslušné orgány. Opisuje v nej piatkový zásah v dome, kde býva celá rodina.

Liek na upokojenie podľa jej slov musela užiť aj jej stará mama. V prvej chvíli jej podľa vyjadrenia nenapadlo, že ide o policajný zásah, myslela si, že rodinu prepadli.

Fico: Zásah NAKA ma neprekvapil, ide o zastierací manéver premiéra
Predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica piatkový zásah NAKA, v rámci ktorého zadržali aj exšéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho, neprekvapil. Vo videu na sociálnej sieti to označil za zastierací manéver, ktorým chce premiér Igor Matovič... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | tasr


Prístup polície považuje za prehnaný a brutálny. "Ráno okolo piatej hodiny v pyžame mieriac na bezúhonné osoby zbraňami, vyvolajúc v nich taký stres, že jedna opakovane stratí vedomie a druhá, 84-ročná, musí okamžite užiť lieky na upokojenie, nie ja ani v najmenšom v poriadku," napísala.

Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Mýtnik obvinila celkovo osem ľudí. Ide o bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho, podnikateľa Jozefa Brhela, Petra Brhela, Michala Suchobu, Milana Gregu, Janu Rovčaninovú, Štefana Poláčeka a Pavla Boška.

Brhel odmieta obvinenia, vzdal sa výkonných pozícií v spoločnostiach (AKTUALIZOVANÉ)
Podnikateľ Jozef Brhel sa v piatok vzdal akýchkoľvek výkonných pozícií v spoločnostiach patriacich do podnikateľskej skupiny ZMJ SICAV. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | tasr