Samotest starostu Chrena baví internet: "Stačí prstom do..., ak necítite zápach, môže to byť korona"
30 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Čínske (a tiež v Indii vyrábané) rektálne testy, zdá sa, nezaujali iba predsedu vlády počas jeho vianočného karanténneho rozjímania. Inú dimenziu v nich očividne objavil starosta bratislavského Ružinova Martin Chren.


"Čína tento týždeň prišla s novinkou, ktorá obletela celý svet, že najspoľahlivejšie testovanie na prítomnosť covid vírusu je pomocou análnych výterov. Zdá sa, že táto informácia zaujala aj Bratislavčanov." Píše portál bratislava.zoznam.sk.

Príbalový leták k čínskemu rektálnemu testu, reprofoto Fb (@Karol Farkašovský)


"Hlavné mesto a jej mestské časti denne informujú svojich obyvateľov o dostupných testovacích miestach, kde pomocou antigénových testoch robia stery z nosa. Jeden z Ružinovčanov sa na sociálnej sieti pýtal starostu Ružinova Martina Chrena, na ktorom odbernom mieste robia aj stery z análneho otvoru." Uvádza do kontextu nasledujúcu starostovu radu v on-line diskusiách bratislava.zoznam.sk.

Pohotová reakcia a rada Martina Chrena sa šíri internetom. „Dobrý deň, tie (testy) si musí urobiť zatiaľ každý sám doma. Stačí prstom, potom k nemu privoňať, ak cítite zápach, je to negatívne, ak necítite nič, stratili ste čuch, môže to byť korona,“ odporučil starosta Ružinova."

Reprofoto - bratislava.zoznam.sk


Príkaz zhora, testovanie zdola - Matovičov indický rektálny sen
29 | 01 | 2021 | Ivan Brožík