Primátor Mikuláša si kúpil z mestského rozpočtu tri lyžiarske bundy za 800 eur. Vraj bežná prax...
30 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Primátor Liptovského Mikuláša si za mestské peniaze kúpil tri lyžiarske bundy za 800 €. Ide o ochranný odev, bráni sa... Lyžiarske bundy Rossignol mesto navyše nakúpilo predražené." Konštatuje stroho web refresher.sk.


 

Nie je to prvý raz, keď zostáva rozum stáť nad - minimálne - svojvôľou štátnych a samosprávnych úradníkov, ktorí si dokážu do rôznych im zverených fondov zaúčtovať čokoľvek. Fondy sú síce naše, spoločné, ale kávičky, chlebíčky, počítače, telefóny, autá a najnovšie oblečenie z nich už iba tých, ktorí majú na ne podpisové právo.

 

Pellegrini: Holý vyzýval ľudí, aby necestovali, ale sám požiadal o papalášsku výnimku
18 | 01 | 2021 | editor01hd


"Primátor Liptovského Mikuláša a poslanec mimoparlamentnej strany Hlas-SD Ján Blcháč si nakúpil tri lyžiarske bundy za 795 €, ktoré zaplatila mestská kasa. Ide o modré bundy značky Rossingol", informuje zdroj.

"Podľa faktúry vystavenej maloobchodom so športovými potrebami SKL s.r.o. so sídlom v Dolnom Kubíne totiž jedna bunda stála približne 300 €. V internetových obchodoch sa však tento model predáva v cenových reláciách od 150 do 190 €." Iba mimochodom pripomína refresher.sk.

Čarovne znie vyjadrenie hovorkyne mesta Viktória Čapčíkovej, ktorá tvrdí, že "išlo o štandardný nákup. Lyžiarske bundy mesto považuje za ochranný odev proti chladu. Naposledy vraj zabezpečovali riadenie havarijného stavu, keď v meste roztrhlo hlavné vodovodné potrubie."

Blanár: Tvárili sa, že ide o strategické výnimky, ale išlo o papalášske výhody
"Tvárili sa, že sú to strategické výnimky, ale napokon sa ukázalo, že šlo len o súkromné potreby, s akými sa boria na Slovensku desaťtisíce ľudí a tie takú možnosť nemali. Je to prejav papalášizmu a elitárstva," píše na sociálnej sieti poslanec... Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Petra Demková


„Bundy sú riadne označené funkciou a logom mesta, pretože ide výlučne o pracovný, nie súkromný odev a sú farebne odlíšené, primátor ako šéf krízového štábu má inú farbu bundy, ako ostatní členovia, aby boli v teréne dostatočne identifikovateľní," dodáva hovorkyňa mesta Čapčíková.

Ide vraj  - podľa hovorkyne, ktorú citoval refresher.sk o štandardný postup pri zabezpečovaní pracovných odevov aj v iných samosprávach. S tým možno súhlasiť, podľa zistení redakcie HD je naozaj tento model a jeho používanie rozšírené aj na kumulovaných postoch - poslanec a funkcionár samosprávy. Teda, dobre platených.

Ak je to bežná prax, tak potom všetci drobní podnikatelia, živnostníci aj z eseročiek si pokojne môžu v daňovom priznaní zarátavať odevy ako ochranné odevy proti zime, chladu, mrazu, dažďu, suchu, teplu, ale aj zvedavým pohľadom - veď sú to pracovné odevy a teda odpočítateľná položka.

Matovič opozícii: "Papalášizmus je brať tisíce v čistom mesačne a celý rok ho..o robiť"
Predseda vlády reagoval včera dvomi statusmi na facebooku na vlnu kritiky, ktorá sa na vládnu koalíciu zniesla za to, že povolala do parlamentu nakazených poslancov. Tí im pomohli odhlasovať predĺženie núdzového stavu. Vraj to nie je žiadny... Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Michal Filek