Primárka, ktorá sa stará o najťažších covid pacientov, si kúpila klavír. Aby sa psychicky nezrútila
30 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Anjel v covidovom brnení, alebo primárka z nemocnice v Glante. Stará sa o pacientov s Covidom v najťažšom štádiu. Snaží sa to zvládnuť psychicky naozaj netradične.


Nemocnice Svet zdravia na sociálnej sieti v statuse uverejnili naozaj až takmer nepredstaviteľnú správu. O koncertujúcej primárke na covidovom oddelení, v covidovej nemocnici.

Reprofoto FB (@Nemocnice Svet zdravia)


"Každodenné nasadenie našich zdravotníkov v starostlivosť o pacientov s ochorením COVID-19 je náročné nielen fyzicky, ale aj psychicky. Ako sa s tým vyrovnáva primárka oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny nemocnice Svet zdravia Galanta MUDr. Dagmar Bodáková?" začína sa citovaný status.

"Počas druhej vlny si na oddelenie kúpila nový klavír. Keďže od leta nemala normálny voľný deň. Hranie na klavíri pre ňu predstavuje reset v najťažších chvíľach. Počas hrania sa odosobní a načerpá novú energiu nevyhnutnú pri starostlivosti o najkritickejších COVID pacientov na umelej pľúcnej ventilácii." Pokračujú na sociálnej sieti Nemocnice Svet zdravia.

Status ešte informuje, že "pani primárka ma vyštudované 4 ročníky konzervatória. Nakoniec však dala jednoznačne prednosť medicíne, za čo jej sú celá galantská nemocnica a pacienti veľmi vďační."

 



Raši je na infarkt. Nominant OĽaNO vo vedení trnavskej nemocnice vraj nechal zlikvidovať sedemsto vakcín
"Absolútny amatérizmus" (veľkými tlačenými písmenami), tak opisuje narábanie s vakcínami v trnavskej nemocnici bývalý minister zdravotníctva Richar Raši. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Ivan Brožík