„Nie som opica, aby mi stačilo ukázať banán a pôjdem v stáde,“ vraví na očkovanie Belousová
30 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Na Slovensku sa v týchto dňoch rozbieha kampaň zameraná na podporu očkovania. Expolitička Anna Belousovová má však na ňu ale negatívny názor.


Dať sa zaočkovať, alebo nie? Dilema, s ktorou v súčasnosti zápasí veľa Slovákov. A práve preto spúšťa štát kampaň, ktorá ich má presvedčiť, že očkovanie je najlepšia cesta ako poraziť koronavírus. Bývalá šéfka SNS Anna Belousovoá má však na ňu vyhranený a najmä negatívny názor, ktorý vyjadrila aj v statuse na sociálnej sieti.
Kampaň podceňuje ľudí a doslova ich považuje za hlupákov



„Táto kampaň na očkovanie je hlúpa,“ píše hneď v úvode bývalé šéfka SNS a dodáva, že ju teda určite nepresvedčí, keď ju budú o prospešnosti očkovania presviedčať „odborníci“ na virilógiu Banášová, Čaputová, alebo Kandráč. „A od profesora Krčméryho by som očakávala iné, medicínske argumenty, ako sľuby o slobode. Nie som opica, aby mi stačilo ukázať banán a pôjdem v stáde. Skôr by ma presvedčilo, keby odborníci vedeli odpovedať na pochybnosti a otázky, ktoré napadnú každého rozmýšľajúceho človeka: Prečo výrobca nezodpovedá za negatívne následky očkovania? On sám si neverí a my mu máme veriť?! Aký význam má celé očkovanie, keď môže byť človek aj tak infekčný a môže nakaziť iných? Prečo je potrebné opakovať testovanie? Prečo sa nepodporuje viac liečba tohto ochorenia?“ pýta sa v niekoľkých otázkach expolitička.

Táto kampaň podľa Belousovovej podceňuje ľudí a doslova ich považuje za hlupákov, ktorí budú slepo nasledovať tzv celebrity. „Možno sú aj takí, no čím ďalej, tým viac ľudí takýmto kvázi autoritám prestáva dôverovať. Už sa viackrát popálili. Toto obdobie covidové nás totiž naučilo jednu zásadnú vec - vážiť si svoje zdravie a svoj život a preto ho nezverovať len tak „bianko“ do rúk hocikomu,“ končí svoj status Anna Belousovová.

Belousovová: "Znova by sa nám zišiel Jánošík." Ten súčasný chudobným berie a bohatým dáva
Žiaľ, doba sa mení. Politička Anna Belousovová uverejnila na svojom facebooku status, ktorým si pripomenula výročie narodenia Juraja Jánošíka. Čitatelia jej v komentoch pripomenuli, ako je to s tým dnešným Jánošíkom - Matovičom. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Michal Filek