Mesík: "Ivermectin musí byť dostupný v každej lekárni za tri eurá, všetko nad je zlodejstvo!"
30 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Podľa  analytika Juraja Mesíka nestačí, ak je Ivermectin schválený pre nemocnice, musí byť dostupný pre každého pacienta a v každej lekárni na Slovensku. 


"Ak nebude dostupný od Kútov po Sninu, rozhodnutie ministerstva zdravotníctva o používaní lieku Ivermectinu bude, podľa Mesíka, len popísaný zdrap papiera, ktorý „zase len umožní pár ľuďom napechovať si vrecká, ako to bolo a je pri remdesivire a masových antigénových testoch.“ Píše sa v redakčnom článku na portáli topky.sk.


Podľa Mesíka musí byť Ivermectin "v každej lekárni na Slovensku a každý, kto je chorý alebo ohrozený si tam bude môcť kúpiť balenie 8 x 6 mg za 3 eurá." Pripomína, že  je to "4 x vyššia cena, ako stojí Ivermectin v Egypte – ale nech sa obchodníci nažerú. Za svoje víťazstvo budem považovať aj to, keď u nás klesne denný počet úmrtí na covid o 90 percent alebo viac - na takú úroveň, ako na covid zomierajú ľudia v chudobnom Egypte alebo Bangladéši. A tiež, keď skončí skorumpovanou vládou spôsobený masaker obyvateľov Slovenskej republiky."

Na COVID-19 Remdesivir alebo Ivermectin? Mudr. Piják a Mesík v tom majú jasno
Odborník na chronické vírusové hepatitídy, či autoimunitné choroby pečene, MUDr. Michal Piják koncom minulého týždňa na Facebooku podporil vedca Juraja Mesíka, ktorý dlhodobo kritizuje rezort zdravotníctva za pomalé aktualizácie štandardov liečby... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Gabriel Matta


Juraj mesík odpovedal zaujímavo na otázku redakcie, či ho nejaká naša inštitúcia aj oslovila v súvislosti so schvaľovacím procesom Ivermectinu: "To nemyslíte vážne! To by som predsa musel byť na výplatnej páske firmy, čo vyrába neúčinný remdesivir, ktorým tu celé mesiace po 2100 eur za balenie „liečili“ ľudí s covidom, alebo mať doktorát, či ešte lepšie profesúru z Vysokej školy Sv. Alžbety."

Zásadnou otázkou je, či bude Ivermectin voľnopredajný, alebo na predpis lekára. Mesík odpovedá takto: "V krajinách ako Francúzsko, Nemecko alebo Rakúsko je na predpis. V Egypte si ho každý občan môže kúpiť v lekárni a najväčšom štáte Indie, 200-miliónovom Uttarpradéši, ho zraniteľným ľuďom distribuujú zadarmo v balíčkoch aj s kľúčovými vitamínmi a antibiotikom. Tomu zodpovedajú aj výsledky pandémie: vo Francúzsku mali včera 1 150 mŕtvych na milión obyvateľov, v susednom Rakúsku 850, v bohatom Nemecku 670 mŕtvych na milión – a naopak v chudobnej a preľudnenej Indii ich bolo 110, v Egypte 90 a v Bangladéši, kde žije hlava na hlavu natlačených 165 miliónov ľudí, je obetí 50 na milión. Hlavný dôvod toho priepastného rozdielu je dostupnosť ivermectinu a zrejme aj hydroxychlorochínu."

Takto podľa Mesíka "rozhodnutie MZ SR nespraví vôbec nič: je to len jedna odstránená bariéra. Čo môže vývoj zásadne ovplyvniť a zvrátiť je rýchla a všeobecná dostupnosť ivermectinu po celej krajine."

Mesík: "Jediná šanca na zvrátenie Matovičovho veľkého umierania je dostupnosť tohto lieku"
Analytik Juraj Mesík píše o národnom masakre Igora Matoviča. Bilancia prvého zimného mesiaca je totiž desivá. Od 21. decembra do 21. januára nám pribudlo oficiálne 2 276 mŕtvych na covid. Vo Fínsku len 133, v Nórsku len 139. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Michal Filek