Čo je za obrovskou zmenou názorov Adely Vinczeovej (Banášovej)?   
30 | 01 | 2021 I Petra Demková

Komentár Petry Demkovej


S Adelou Vinczeovou sa čosi už niekoľko týždňov deje. Predtým sa pýšila nekonformnými názormi; dnes sa stáva hlásateľkou „mainstreamovej pravdy“. Pred časom verejne potupila vlastného otca, keď mu pred celým národom nasadila „alumíniovú čiapočku“, dnes robí kampaň na očkovanie. Zdá sa, že prerod začal niekde v čase jej vydaja za Viktora Vinczeho.


Veľká zmena Adely Banášovej, dnes Vinczeovej by sa dal popísať, ako obrátenie sa Šavla na Pavla. Čo je za zmenou názorov najznámejšej slovenskej moderátorky? Úprimne, je ťažké uveriť, že je to prirodzený vývoj. Zmeny v prejavoch moderátorky sú badateľné hlavne v poslednom období... a preto možno neprekvapí, že sa pripisujú vplyvu jej manžela, Viktora Vinczeho, ktorý je známym moderátorom Televízie Markíza.

Mesík: "Ivermectin musí byť dostupný v každej lekárni za tri eurá, všetko nad je zlodejstvo!"
Podľa analytika Juraja Mesíka nestačí, ak je Ivermectin schválený pre nemocnice, musí byť dostupný pre každého pacienta a v každej lekárni na Slovensku. Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Názorový smer donedávna Američanmi vlastnenej televízie je známy. Je známe aj to, že v televízii sa iné názory, ako tie „schválené“, netolerujú. Všetci si iste pamätajú aféru bývalej moderátorky Martiny Šimkovičovej, ktorá verejne vyslovila svoj názor na utečencov. V tom čase televízia Markíza, rovnako ako všetky veľké zahraničné korporácie na Slovensku, bez výnimky ilegálnu imigráciu z krajín tretieho sveta obhajovali. Konflikt vedenia s moderátorkou vyústil do jej prepustenia.

V súčasnosti stačí zbežne prezrieť profily na sociálnych sieťach moderátorov televízie, či už Telerána alebo spravodajstva a je zrejmé, že moderátori televízie šíria uniformnú propagandu názorov svojho zamestnávateľa - a to dokonca aj na svojich súkromných profiloch. (odporúčam Instagram Lenky Šoóšovej či Romana Juraška, sociálne siete Viktora Vicnzeho či Veroniky Ostrihoňovej Cifrovej). Či je to ich osobná iniciatíva, alebo dobre mienený návrh a „postrčenie“ nadriadených v televízii, nech si zodpovie každý sám.

A teraz si predstavme situáciu, že manželka jedného významného moderátora televízie a k tomu ešte ona sama ako jedna z najznámejších osobností na Slovensku vôbec, síri vo svojom súkromí to, čo sa dnes nazýva „konšpiračné“ názory. Obhajuje Rusko, občas skritizuje USA, kritizuje konzumný spôsob života typický pre Američanov, vyjadruje obavy v súvislosti s migráciou más z Afriky a podobne. Bolo by možné, aby televízia, kde manžel tejto „nekonformnej“ osôbky pracuje, ho „poprosila“ aby „dohovoril“ svoje manželke? A je možné, že by on skutočne svoju manželku „poprosil“, aby prehodnotila svoje postoje, aby si on udržal svoju prácu?

Reklamný biznis zvetril tučnú korisť, obohraté tváre sa už zbiehajú
Sú vždy a všade, ak ide o mediálnu podporu čohokoľvek. Najnovšie sú "tvárami" reklamnej kampane, podporujúcej očkovanie. V čase, keď sa práve to spomalilo pre nedostatok vakcín, v čase, keď je obrovský záujem dostať sa do... Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Druhou možnosťou je, že na Adelu doľahla koronová finančná kríza, úspory sa stenčujú, ďalšie zárobky sú v nedohľadne a toto spôsobilo značnú nervozitu. Adela možno nie je ochotná riskovať, že po korone nebude oslovovaná pre spoluprácu. Známa moderátorka sa síce vždy pýšila svojou skromnosťou... avšak, skromnosť sa dobre propaguje, keď má človek dostatok, dokonca „nad pomery“. Avšak reálna predstava života v chudobe vie zamávať mnohými.

Či už to bolo tak, či onak, Adela nielen, že zmenila názory a začala propagovať sanitárnu totalitu v ktorej dnes žijeme, ona zašla ešte o krok ďalej – dnes sa stala jednou z hlavných tvárí kampane pre očkovanie proti Covidu a pripojila sa k osobám ako Zuzana Čaputová, či Vladimír Krčméry. Pred časom nakrútila so svojím manželom video, kde zneužili situáciu Adelinho otca, ktorý ako nebojácny bojovník sám na koronu nakoniec ochorel a mal ťažký priebeh. Inak ako priživenie sa na smutnej situácii otca sa to, čo manželia Vinczeovci urobili, popísať nedá a je na mieste otázka, či táto verejná potupa vlastného otca vzišla z hlavy vlastnej dcéry.

Možno sa teraz konečne upravia aj vzťahy Adely so Sajfom , ktoré ochladli a pokazili sa v posledných rokoch práve pre Adeline politické názory, ktoré veľký fanúšik establišmentu, Sajfa, nevedel údajne „prekusnúť“. Možno aj na jeho príklade a príklade jeho manželky, Veroniky Ostrihoňovej, ktorej nadpráca v súkromí pri propagácii tých správnych názorov sa pretavila do nového jobu – a to doslova práce snov, zohrala pri prerode Adely Vinczeovej rolu.

Akokoľvek to je – a snaha sa cení - Adela Vinczeová pre mainstream vždy ostane len bývalou konšpirátorkou, ktorá „dostala rozum“. To, či si skutočne získa Adela priazeň „slušno-ľudí“, o ktorú tak dnes bojuje, ukáže až čas. A ak je to tak, že známa moderátorka si kupuje lásku svojho manžela, to tiež čas neúprosne ukáže.

Banáš: Pokiaľ ide o Covid-19, bol som pyšný, to však neznamená, že teraz odvolám ako Galileo
Spisovateľ Jozef Banáš sa zotavuje z ochorenia Covid-19 a zo dňa na deň sa cíti lepšie. V príspevku na sociálnej sieti sa priznal, že jeho stav bol vážny. Upozornil však, že nie až taký vážny, ako to prezentovali médiá. Čítať ďalej
19 | 01 | 2021 | Petra Demková