Blahovi sa pomstili na Pumpe. "Pokiaľ nekopú do Lučanského, nevadí. Do mňa môžu, ja som zvyknutý"
30 | 01 | 2021 I Michal Filek

Ľuboš Blaha napísal v noci ďalší status. Dozvedel sa totiž, že doňho "kopli" v relácii RTVS Pumpa, ktorú kritizoval za necitlivý diel o generálovi Lučanskom. Dopočul sa totiž, že si teraz zobrali na mušku jeho. 


"Pamätáte, ako sme pred týždňom spustili kampaň proti Pumpe? Za to, že znevažujú Milana Lučanského a šíria s Kolíkovou štátnu propagandu? Uspeli sme - televízia im siahla na platy a dostali poza uši. A tak sa chlapci mstia," začal svoj status.

Sám vraj ten televízny odpad nepozerám, ale dopočul sa, že v aktuálnej epizóde si zhodou okolností potrebovali kopnúť do Blahu. Ach, tie kozmické náhodičky, povzdychol si. Vysmievali sa mu, čo ten Blaha vlastne učí na policajnej akadémii a že dobre, že ho vyhodili. A tak. Ten pocit, keď vraj môžeš zneužiť verejnoprávnu televíziu na osobnú vendetu.

"Beriem s humorom, jednoduchších ľudí treba brať s rezervou. Ale samozrejme - rád odpoviem. Na akadémii som učil dejiny politického a morálneho myslenia - od Platóna až po Habermasa. A nie, Habermas nie je prášok na pranie, ale nemecký filozof. Prednášal som tiež o teóriách spravodlivosti, osobitne o Johnovi Rawlsovi a Michaelovi Walzerovi. Nie, to nie sú tenisti ani basketbalisti. Profesora Walzera poznám aj osobne, stretli sme sa na Princetonskej univerzite, mali sme nezabudnuteľný rozhovor."

 

Blaha: "Slovensko chce odpoveď - kto mučil a zranil generála?"
Ľuboš Blaha zhodnotil na svojom statuse najzaujímavejšie udalosti zo štvrtka. A napísal: Dejú sa veci. Samospráva sa búri proti testovaniu, Milana Lučanského vraj zbili, odhalila RTVS, deti berie vláda budúcnosť a Matovič chce testovať ako... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Michal Filek


Všetko sú to filozofi, o ktorých Blaha napísal kopu kníh a vedeckých štúdií. "Nech sa páči, páni herci, rád požičiam, môžete si prečítať, v kancelárii ich mám na jednej polici. Možno na to nevyzeráte, ale čítať určite viete. Páči sa. Vzdelanie nie je hanba.

"Pozrite, pokiaľ tuná mozgoví titáni z Pumpy nekopú do hrdinov, ako bol Milan Lučanský, je mi jedno. Do mňa môžu, nech si poslúžia. Som zvyknutý," hovorí.

Dôležité vraj je, že ľudia nie sú hlúpi a už majú dosť vymývania mozgov. Môžu povyhadzovať zo škôl aj všetkých ľavičiarov a kritikov vlády - nič im to nepomôže.

Na Slovensku sa totiž, podľa poslanca, dvíha nevídaný odpor a ľudia už majú tej ich primitívnej neoliberálnej propagandy plné zuby. Môžu natáčať aj dve Pumpy denne. Nepomôže. Ostávame so širokým úsmevom.

"Bojujeme ďalej, priatelia. Ja sa dnes teším z dobrej správy. Lekár ma konečne pustil z karantény. Už nie som infekčný. Celý január doma, no mám to za sebou. A Mikas ma možno aj pustí vyvenčiť psa - ešte aby som si rýchlo nejakého splašil.

Srdečne vás pozdravujem a želám krásny víkend - ideme ďalej! Späť do boja! Za Slovensko, za pravdu, za slobodu!"

 

Bukovský spúšťa protesty: Zasypme poslancov OĽaNO listami. Matoviča treba vymeniť!
Podľa doktora Igora Bukovského to už takto ďalej ísť nemôže. Matovičova nezvládnutá koronakríza a testovacie „spartakiády“ ho priviedli k vyhláseniu netradičného referenda. Bukovský vyzýva ľudí, aby poslanecký klub OĽaNO v NR SR „zasypali“ listami,... Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Gabriel Matta