Ruský vojenský priemysel vyvinul priam nadpozemský "nezničiteľný" materiál (VIDEO)
29 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Donedávna iba vedecká fantastika, opäť premenená na realitu. Ruskí vedci vyvinuli špeciálny polymérový materiál, ktorý sa dokáže po poškodený sám regenerovať.


V spoločnosti Pereslavl-Zalessky vytvorili špecialisti polymérovýy materiál, ktorý má nadpozemské vlastnosti. Napokon, je určený pre letecký a vesmírny priemysel. Informáciu v podobe horúcej aktuality priniesol portál vpk.name.


Pereslavský vedecký výskumný ústav pre vesmírne a letecké materiály (NIIKAM) oznámil, že má k dispozícii reálnu vzorku materiálu, ktorý nehorí v ohni a nepotápa sa vo vode. Ide o akúsi zlúčeninu kyanát-éteru. Je desaťkrát ľahšia ako hliník, odoláva teplotám nad tisíc stupňov a perfektne udržuje teplo.



Je ťažké uveriť v niečo také, ale iba nie pre tých zasvätených. „Toto je materiál, ktorý sme zo zlúčeniny vyrobili - špeciálny plast, ktorý je desaťkrát ľahší ako voda a 28 krát ľahší ako hliník. Tu sú následky testu plynovým horákom. 1300 stupňov. Päť minút pod plameňom. Nezničilo to vzorku, “uviedol Vasily Aristov, generálny riaditeľ NIIKAM.


Avšak nielen vysoké zaťaženie a teplotu znesie nový materiál. Ani guľka nezaberie. Vývoj sa nazýva aristid. Menom starogréckeho filozofa a veliteľa. Aristid prichádza s materiálom, ktorý sám obnoví svoje poškodenia. Priestrel, stopy po explózii, akúkoľvek perforáciu či pokus o zničenie napríklad demoláciou.


Rusko testuje bezpilotný ťažký bombardovací dron Dobrovoľník (video)
Ruský bojový dron S-70 Volunteer (Dobrovoľník) postavený v technológii stealth zhodil počas testov na cvičisku Ašuluku v Astrachaňskej oblasti bomby s hmotnosťou 500 kg. Presnosť bombardovania podľa zdrojov v ruskom vojensko-priemyselnom komplexe... Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Ivan Brožík