Pán Mikulec „neotierajte si o mňa hubu!“ - verejne sa bráni bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek
29 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Pán Mikulec „neotierajte si o mňa hubu!“, my sme spolu husi nepásli." Odkazuje cez sociálnu sieť Jozef Šátek ministrovi vnútra a v texte statusu potom argumentuje, prečo zvolil takýto spôsob.


"Bez charakteru, zdržanlivosti a bez citu k právam iných občanov sa dôveryhodnosť k polícii získať ani udržať nedá." Jasne a zreteľne začína svoj "odkaz Mikulcovi" v statuse na sociálnej sieti Jozef Šátek.




Reprofoto status FB (@Jozef Šátek)

Šátek píše, že "Mikulec ukázal svoju skutočnú tvár. V priamom prenose ukázal, že ak nemá žiadne pádne argumenty na obhajobu menovania nového policajného prezidenta, tak bezhlavo a nepodložene pošpiní svojho kritika. A vraj zmena ... veď niečo veľmi podobné som počul od Palka, Fica či Kaliňáka ..."


"Každý by očakával od chlapa jeho razenia, toho čo vraj čosi už aj nespravodlivého voči sebe zažil a prekonal, chlapa, ktorý by mal udržať i v kritických situáciách nervy na uzde, dokonca toho, kto má v kríze v rukách životy a bezpečnosť občanov, že sa bude chovať chladnokrvne, charakterne a s citom pre právo a spravodlivosť a udrží si svoju ministerskú majestátnosť. Bohužiaľ nestalo sa tak a on sa zachoval ako posledný kočiš po prepitej noci." Pekne "zostra" konštatuje bývalý elitný policajný vyšetrovateľ a odborne uznávaný právnik Jozef Šátek.


Ospravedlnenie nie je spoveď, nechodí sa s ním ako s politickým PR, tvrdí Šátek
Nechápavosť predsedu vlády voči zásadám a princípom bežnej spoločenskej empatie je zarážajúca, píše na svojom Facebooku Jozef Šátek. Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Ivan Brožík

Ministrovi Mikulcovi dáva Šátek aj takúto lekciu: "Veľkosť človeka sa ukáže v kritickej situácii, keď sa necítite najlepšie a ste pod veľkým tlakom, práve v takej chvíli prepadnúť a znemožniť sa verejne vypustením nahromadených emócií, pričom ten slovný útok bol zjavne neprimeraný, veď ako minister útočil voči staršiemu občanovi, ktorý už nemá žiadne verejné funkcie ani podporu, ktorý si len dovolil kritizovať a to vecne najbližších v ministrovej suite."


"V mojich očiach stratil akúkoľvek osobnú úroveň, rešpekt a morálnu integritu a preto on je ten posledný, ktorý má právo sa ma na niečo z môjho súkromia pýtať. Len poznámka - ako súkromná osoba som nikdy nevlastnil a ani nevlastním žiadne pozemky pri Piešťanoch. Už mi nestojí ani zato, aby som ho vyzýval k odstúpeniu z funkcie, dokonca si myslím, že bude pre nás lepšie, aby sa ešte ďalej a viac znemožňoval." Dodáva Šátek.


Bývalý vyšetrovateľ Šátek odkrýva "sivú eminenciu" OĽaNO. "Kde zanechal stopu, tam tráva nerastie"
"Lukáš Kyselica - super špičkový šéf tímu Gorila." Nazval svoj status na sociálnej sieti niekdajší popredný policajný vyšetrovateľ Jozef Šátek. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Ivan Brožík

Poznámka redakcie HD: Spor Šátek Mikulec zjavne vyvolal Šátekov nesúhlas s menovaním staronového policajného prezidenta. K tomu sa elitný vyšetrovateľ vyjadril pre portál 1.pluska.sk takto: „Dal si poradiť (Mikulec - pozn.red. HD), že najlepším riešením, ako dočasne zaplátať dieru po odchode Milana Lučanského († 51) z postu policajného prezidenta, bude vymenovať všetkými masťami mazaného Kovaříka, ktorý bol dobrý vždy. Aj za oných, aj za našich i za obyčajných,“ napísal Šátek na sociálnej sieti.


Bývalý vyšetrovateľ sa podľa citovaného portálu 1.pluska.sk tiež záhadne spýtal: „Pán Kovařík, a prečo sa nepochválite výsledkom vášho psychofyziologického vyšetrenia (detektor lži) na otázky korupcie či úniku informácií koncom roka 2004? Ja si ho pamätám.“ V roku 2004 bol Kovařík zástupca riaditeľa a súčasne vedúci oddelenia vyšetrovania korupcie a závažnej ekonomickej trestnej činnosti. Ministrom vnútra bol vtedy Vladimír Palko z KDH.

Šátek: Jankovská len licituje, v talóne má ešte veľké mená. Zatiaľ nedošlo na Trnku, Počiatka, Kaliňáka...
Monika Jankovská sa síce rozhodla spolupracovať s políciou, zatiaľ to ale vyzerá skôr tak, že iba sonduje, čo by mohlo zabrať, aby si znížila trest, alebo aby ju aspoň pustili z väzby von. Z toho, čo doteraz prezradila jej však asi nevyjde ani... Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.