„Kolegovia, nedajte sa zastrašiť a ochráňte zdravie svojich občanov,“ vyzýva primátor Kežmarku
29 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Primátor Kežmarku a poslanec Národnej rady za Hlas-SD Ján Ferenčák si za výsledky celoplošného skríningu servítku pred ústa rozhodne nedával. Teraz na sociálnej sieti burcuje svojich kolegov aby chránili zdravie svojich občanov.


Celoplošný skríning, ktorý sa skončil iba v utorok tento týždeň, ale najmä nepresné výsledky z neho, ktoré prezentoval premiér Igor Matovič, poriadne rozčertili mnohých primátorov a starostov. Jedným z nich bol aj primátor podtatranského Kežmarku, ktorý teraz v statuse na sociálnej sieti burcuje svojich kolegov aby sa nedali zastrašiť.
Svojvôľa predsedu vlády núti podľa Ferenčáka samosprávy potiť krv

Opozičný poslanec, no v prvom rade primátor Kežmarku Ján Ferenčák vo svojom statuse na sociálnej sieti píše: „Kolegovia, nedajte sa zastrašiť a ochráňte zdravie svojich občanov.“ Ferenčák je hrdý na to, že po jeho vystúpení vláda uznala vecné argumenty a ustúpila od plošného testovania v Kežmarku. „Cítim solidaritu so starostami a primátormi, ktorým zrejme z nariadenia a politického tlaku Matoviča hrozí plošné testovanie. A to napriek tomu, že sa na Ústrednom krízovom štábe nedozvedeli nič, nemajú presné dáta a vládne chaos a neporiadok,“ dodáva v statuse kežmarský primátor.



Svojvôľa predsedu vlády podľa neho núti samosprávy krv potiť. „Navyše k tomu sa vláda háda o obsahu covid automatu. Tri koaličné strany sa postavili voči Matovičovi, takže neporiadok, chaos a politická ruvačka bude pokračovať,“ myslí si Ferenčák, ktorý apeluje na svojich kolegov zo samosprávy. „Nedajte sa zastrašiť, máte mandát od ľudí a prijímajte rozhodnutia na základe zdravého rozumu a odborných dát. To je jediná cesta ako ochrániť svojich občanov pred nielen pandémiou, ale aj svojvôľou niektorých jedincov a prekonať zlé časy,“ píše v závere statusu kežmarský primátor.

Primátor Kežmarku Ferenčák: Matovič pri prezentovaní výsledkov testovania zavádzal
27 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová