Brhel odmieta obvinenia, vzdal sa výkonných pozícií v spoločnostiach (AKTUALIZOVANÉ)
29 | 01 | 2021 I tasr

Podnikateľ Jozef Brhel sa v piatok vzdal akýchkoľvek výkonných pozícií v spoločnostiach patriacich do podnikateľskej skupiny ZMJ SICAV.


Všetky obvinenia odmieta a svoju nevinu je rozhodnutý preukázať pred orgánmi činnými v trestnom konaní. Momentálne sa nachádza v zahraničí, ale hneď ako bude vyzvaný, sa vráti na Slovensko.

Svoju nevinu je ochotný preukázať aj Peter Brhel. TASR o tom informoval riaditeľ komunikácie ZMJ SICAV Juraj Puchý v reakcii na piatkovú akciu Národnej kriminálnej agentúry Mýtnik.

"Všetky obvinenia, ktoré sú postavené len na výpovediach osôb obvinených z iných trestných činností, (Jozef Brhel) odmieta a svoju nevinu je rozhodnutý preukázať pred orgánmi činnými v trestnom konaní. Navyše v IT sektore, ktorého sa podľa medializovaných informácií obvinenia majú týkať, už nepôsobí viac ako desať rokov," uvádza sa v stanovisku.

Riadenie podnikateľskej skupiny združenej vo fonde ZMJ SICAV od piatka preberá Anton Bielik. Peter Brhel v skupine nemal žiadny akcionársky podiel, ani tam nezastával výkonné pozície.

Národná kriminálna agentúra zadržala v rámci piatkovej akcie Mýtnik bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho a ďalších osem osôb.

 

Božie mlyny, Očistec, Babylon aj Judáš: Obvinení sa priznávajú, spolupracujú
Úrad špeciálnej prokuratúry dnes informoval o trestných veciach policajných akcií Božie mlyny, Očistec, Babylon a Judáš. Šokujúce je, že okrem zadržaných ľudí bolo zaistených aj 1-mil. 341-tisíc eur, ktoré pochádzajú z trestnej... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.