M. Žilinka: V prípade úmrtia M. Lučanského sa urobili desiatky úkonov
28 | 01 | 2021 I sefredaktor
V prípade úmrtia bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského sa urobili desiatky úkonov vrátane znaleckých skúmaní. Uviedol to vo štvrtok generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Kedy bude rekonštrukcia udalostí, ktoré viedli k Lučanského smrti, nevie. Zopakoval, že sa na nej plánuje zúčastniť, informuje TASR.

"Som priebežne podrobne informovaný krajským prokurátorom o vykonaných procesných úkonoch. Sú to už desiatky úkonov vrátane znaleckých skúmaní," uviedol Žilina. Nateraz bližšie informácie neposkytuje. "Sľúbil som, že sa zúčastním aj na rekonštrukcii smutných udalostí priamo osobne v Prešove a po skončení vyšetrovania poskytneme veľmi podrobnú informáciu verejnosti o našich zisteniach," povedal.

Úmrtie policajného exprezidenta Lučanského i jeho skoršie zranenie oka má prešetriť nezávislá kontrolná komisia. Prizvaní sú tiež experti. Generál Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa 29. decembra v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.