Jednoznačné signály, že ste v zlom vzťahu
28 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Takmer každý vzťah sa začína chémiou, čo priťahuje dvoch ľudí k sebe. Ani najsilnejšie puto však nezabezpečí, že vzťah vydrží, píše portál Novinky.cz. Ako spoznať, že aktuálny vzťah pre vás nie je ten pravý?




Jedným zo spôsobov, ako v živote dosiahnuť to, čo chcete, je vedieť, čo naopak nechcete. To platí aj vo vzťahu. Ak sa chcete vyhnúť zármutku z nefungujúceho vzťahu a "usadiť sa" vo fungujúcom, zapamätajte si tri veci, ktoré jasne ukazujú, že ten súčasný dokonalý rozhodne nie je.




Ani jeden z vás na vzťahu nepracuje 




Každý by mal vedieť, že na vzťahu treba neustále pracovať, aby fungoval. Ak to jeden z vás nerobí a úsilie je len jednostranné a bez akejkoľvek odozvy, nemá to zmysel. Rovnako, ako keď jeden z dvojice nie je ochotný urobiť čo i len najmenší kompromis. Ak sa tak správajú obaja partneri, rozchod je jednoznačným východiskom, súhlasí vzťahový odborník James Allen.


Veci, ktoré môžu pomaly a nenápadne zničiť nový vzťah
Väčšina ľudí sa stará o nový vzťah v rukavičkách. Urobia, čo druhému na očiach vidia, snažia sa prejavovať náklonnosť a častokrát robia veci, aké by za normálnych okolností nerobili. Napriek tomu existuje časovaná bomba, ktorá môže nový vzťah... Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Timotej Dudka



Vzťah vás unavuje




Máte pocit, že vás aktuálny vzťah unavuje a neprináša vám nič pozitívne? Potom ide o ďalší znak toho, že nemá význam v ňom ďalej zotrvávať. Rovnako tak, ako keď nie ste vo vzťahu spoločne schopní stále uzavrieť nedoriešené spory. Ak si neviete rady, je niekedy vhodné načúvať svojmu telu, ktoré vám určite mnohé napovie.





Namiesto pocitu šťastia zmätok




Ak v poslednom čase stále častejšie premýšľate o tom, čo sa to vlastne vo vašom vzťahu deje a ste z toho zmätení, je na čase spozornieť. Skúste sa najprv opýtať partnera, ako to vidí on, prípadne sa o tom porozprávajte. Ak v tom problém nevidí, možno mu to vyhovuje alebo podobnú situáciu navodzuje úmyselne.


Ak sa stále točíte na mieste a neviete si rady, je možno najlepšie vzťah ukončiť. Čím viac sa budete usilovať veci napraviť, tým viac vás to bude emočne vyčerpávať, čo nikdy nie je dobré. Ukončite tak to, čo nechcete, a zamerajte sa do budúcnosti na to, čo má pre vás prínos.

Ako muži a ženy pristupujú k základným vzťahovým otázkam
Vzťahy sú rovnako dôležité pre mužov aj pre ženy. To ale automaticky neznamená, že sa k ich rôznym aspektom stavajú obe pohlavia úplne zhodne, píše portál Novinky.cz. Ako sa pozerajú na základne vzťahové otázky? Čítať ďalej
23 | 01 | 2021 | Timotej Dudka