Fico: Sulík aj Kollár pred voľbami verejnosti o migrantoch klamali od rána do večera
28 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Smeru-SD sa nepáči, že sa novým riaditeľom migračného úradu stal Ján Orlovský. Podľa Roberta Fica je pod vplyvom Georgea Sorosa, a preto si na jeho prácu posvietia, informuje na sociálnej sieti.


Vymenovanie Jána Orlovského, bývalého riaditeľa Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti, za nového šéfa migračného úradu rozhnevalo viacerých politikov. Medzi nimi je aj šéf Smeru-SD Fica.

Robert Fico sa vo videu obracia na Richarda Sulíka aj Borisa Kollára, pretože „títo dvaja páni pred parlamentnými voľbami kričali od rána do večera, ako sú oni proti migrácii a ako sem nepustia ani jedného jediného migranta“. Podľa expremiéra sa na oboch dá použiť slávne vyjadrenie bývalého maďarského premiéra Gyurcsánya, ktorý povedal - klamali sme od rána do večera.

„Áno, aj pán Sulík aj pán Kollár pred voľbami klamali od rána do večera ak verejnosti tvrdili, že budú zastávať principiálny postoj proti migrácii. Tak do čerta kde sú?“ pýta sa Fico.

„Ak súhlasili s tým, aby sa šéfom migračného úradu, ktorý bude určovať novú migračnú politiku, stal človek, ktorý bol niekoľko rokov riaditeľom Sorosovej nadácie, a ktorá otvorene podporuje, aby sa na územie Európy navozili milióny migrantov. Je to hanba, je to obrovský problém, na ktorý bude musieť vládna koalícia reagovať. Pochopiteľne, my si na prácu pána Orlovského posvietime na hodinovej báze,“ dodal Fico.



„Smer-SD má obrovské skúsenosti z opozičnej práce a preto, čokoľvek sa udeje, to máme absolútne pod kontrolou. Takto si asi v koalícii mysleli, že potichučky vymenujú riaditeľa migračného úradu na ministerstve vnútra. A teda fakt urobili riadneho capa záhradníkom,“ hovorí Fico.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/01/27/sorosova-nadacia-otvorenej-spolocnosti-vyhlasila-17-rocnik-novinarskej-ceny/

Podľa neho na čelo migračného úradu posadili niekoľkoročného výkonného riaditeľa Nadácie otvorenej spoločnosti, "ktorá je financovaná známym Sorosom, miliardárom a podvodníkom".

"Miliardárom, ktorý úplne otvorene presadzuje migračnú politiku, že by do Európy každý rok mal byť navozený milión migrantov, že Európska únia by mala dávať na každého migranta 15 tisíc eur, aby sme mu dali bývanie a postarali sa o neho,“ tvrdí Fico.

Smer-SD už dávnejšie odmieta nielen povinné kvóty, ale i migrantov. „Ak treba pomáhať, tak v tých krajinách, kde migrácia vzniká,“ vraví Fico, podľa ktorého je menovanie Orlovského v príkrom rozpore s národnými záujmami Slovenskej republiky.

„Obávame sa, že tento pán, pod vplyvom Sorosa, pod vplyvom toho, čo hovoril sám Orlovský, ako riaditeľ nadácie, budú Slovensku predkladané také migračné politiky, ktoré nemajú nič spoločné s tým, čo sme doteraz, ako politici, na Slovensku hovorili. A vznikne reálna šanca, že sem navozia tisíce migrantov, ktorí nás budú nielen ohrozovať na bezpečnosti, ale budú nás ohrozovať aj pokiaľ ide o naše kultúrne tradície a o našu históriu,“ varuje Fico.

Fico: Matovič je blázon, nech povie čokoľvek, ľudia si spravia po svojom
Predsedovia samosprávnych krajov najlepšie vedia zhodnotiť situáciu, pandémiu koronavírusu treba riešiť na regionálnej úrovni, hovorí predseda Smeru-SD Robert Fico. Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | tasr


 

Orlovský zo Sorosovej nadácie sa presúva na ministerstvo vnútra, bude riadiť Migračný úrad
Z novinky sa veľmi teší aj Pavol Demeš, známy pro-americký aktivista. Ján Orlovský, nový riaditeľ Migračného úradu, bol predtým riaditeľom Nadácie otvorenej spoločnosti. „Téma migrácie bude bezpochyby predstavovať veľkú výzvu pre celú Európu aj v... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Petra Demková