Sorosova Nadácia otvorenej spoločnosti vyhlásila 17. ročník Novinárskej ceny
27 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Nadácia Otvorenej spoločnosti Georgea Sorosa vyhlásila 17. ročník Novinárskej ceny, informuje TA SR.

Ocenenie tejto nadácie spravidla získavajú novinári naklonení súčasnému režimu Igora Matoviča. Jedným z nich je napríklad redaktor Aktualít Marek Vagovič, ktorý si od sorosovcov ocenenie prevzal osemkrát. Vagovič je známy okrem iného tým, že aj takmer rok po tom, čo je pri moci súčasná vláda, vinu za všetky spoločenské problémy prenáša na expremiérov Roberta Fica a Petra Pellegriniho.

Držiteľmi ocenenia sú aj ďalší liberálni a provládne naladení novinári, ako napríklad Štefan Hríb, Andrej Bán, Eugen Korda, Monika Tódová, ktorá je známa protizákonným uverejňovaním informácií z vyšetrovacích spisov a úzkymi vzťahmi so súčasným riaditeľom SIS Vladimírom Pčolinským či dôvernou známosťou so sudkyňou Špecializovaného trestného súdu Pamelou Záleskou.

Novinárka zo SME obhajuje trestnú činnosť. Len pre to, že ju páchajú „neprispôsobiví“
Zuzana Kovačič Hanzelová, ktorá sa už v minulosti blysla tým, že obhajovala pedofilov, ktorých obhajovalo médium pre ktoré píše, zas šliapla vedľa. Tentokrát obhajuje trestnú činnosť páchanú menšinou v lesoch. Príspevok zverejnila na sociálnej... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová