Chmelár: médiá dávajú priestor ľuďom, ktorí len sledujú záujmy svojich chlebodarcov
27 | 01 | 2021 I Ivan Brožík
Publicista Eduard Chmelár poukázal na vypuklý problém slovenských médií, ktoré rezignovali na  objektivitu a hľadanie pravdy a premenili sa na nástroje politickej propagandy. "Médiá by mali byť opatrné, ak pozývajú ako expertov ľudí, ktorí nemajú na vec nezávislý akademický pohľad, ale sledujú záujmy svojich chlebodarcov, a preto pristupujú k ľudským právam veľmi selektívne. Ak im na objektívnom informovaní vôbec záleží," pripomína publicista a pedagóg Chmelár na sociálnej sieti.

Televízia TA3 odvysielala rozhovor s analytikom think-tanku MEMO 98 Rasťom Kuželom o demonštráciách proti Putinovmu režimu v Rusku, pripomína Chmelár.


.



Reprofoto FB (@Eduard Chmelár) 

 

"Problém bol v tom, že pri tom televízia použila zábery z násilného potlačenia demonštrácie proti pandemickým opatreniam v Holandsku. Akokoľvek je to vážne zlyhanie, toto by som ešte nepripisoval zámernej manipulácii, ale babráctvu redaktorov - dlhodobo si všímam, že zahraničie je najslabším článkom redakcie TA3," ," upozorňuje Chmelár.


"Čo však jednoznačne propagandou zaváňa, boli vyjadrenia spomínaného analytika think-tanku MEMO 98, financovaného nadáciou zo Spojených štátov. Kužel na jednej strane kritizuje Putina za vojnu v Gruzínsku, na druhej strane velebí do nebies Navaľného, ktorý túto vojnu podporoval a Gruzíncov urážal rasistickými nadávkami, čo by si Putin nikdy nedovolil," zdôrazňuje publicista.


"Kužel a jemu podobní nikdy neupozornili na problematické pozadie Navaľného. Jednoducho, na to im peniaze neposlali. Aj preto by mali byť médiá opatrné, ak pozývajú ako expertov ľudí, ktorí nemajú na vec nezávislý akademický pohľad, ale sledujú záujmy svojich chlebodarcov, a preto pristupujú k ľudským právam veľmi selektívne. Ak im na objektívnom informovaní vôbec záleží," uzatvára Chmelár.


„Banda primitívov bez vzdelania, kultúry a morálnych zásad,“ hodnotí súčasnú vládu Chmelár
19 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.