Hlina vyčíta svojmu nástupcovi, že voliči OĽaNO plávajú na druhý breh - k HLAS-u a Kotlebovi
26 | 01 | 2021 I Michal Filek

Alojz Hlina je sklamaný, že voliči, ktorí opúšťajú OĽaNO neskončili v košiari KDH. "Považujem za chybu, že ich nechávame hľadať riešenie v Hlase, v Smere, či u Kotlebovcov," píše v statuse na facebooku. Za vinu to dáva svojmu nástupcovi na čele hnutia Milanovi Majerskému. 




"To, že sa bude 25% OĽaNO veža z piesku rozpadávať, bolo viac ako zrejmé. Vyplýva to aj z politologickej logiky veci, ale hlavne z toho, že tých 25 % bolo emočných. Bola to vlna, ktorá sa pár dní pred voľbami zmenila na cunami. Skoro zmietla stranu bývalého prezidenta, či Sulíkovu parlamentnú stranu s jasnou agendou, tesne zmietla neparlamentné strany KDH a PS/SPOLU," píše Hlina.




Matovič je, podľa Hlinu, veľký hráč, niečo z tých voličov udrží, ale odliv bude masívny. Problémom pre našu spoločnosť je však vraj odpoveď na otázku, kam pôjdu, koho budú voliť.





Čarnogurský ml.: Život už nebude ako predtým, korporácie budú vypínať hocikoho, od informácií, zamestnania...
„Ľudské práva ako ich poznáme budú potláčané na neurčito a vlastníctvo vecí, najmä nehnuteľností, nebude samozrejmosť,“ napísal známy právnik. „Korporácie budú „vypínať“ hocikoho ...od informácií, od cestovania, od vzdelávania, od bankových... Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Petra Demková






"Tí, ktorí toto voľné zoskupenie od Pročka po Záborskú a späť volili, volili a budú chcieť voliť znova. Považujem za chybu, že ich nechávame hľadať riešenie v Hlase, v Smere, či u Kotlebovcov. Môj nástupca v strane považoval za strategický zápas to, aby ma nezvolili za podpredsedu. Tej energie, ktorú kvôli tomu vyvinul bola škoda. Chýbala a chýba inde. Ešte aj jeho manželka v deň volebného snemu obvolávala funkcionárov strany, aby volili "správne"."





Škoda je, podľa Hlinu, aj posun strany z pohľadu jej riadenia. Neposúva sa vraj smerom k CDU/CSU, ale dnes sa z pohľadu riadenia stáva stranou ako sú Le Penovci vo Francúzsku, či bola Afd v Nemecku, alebo u nás čiastočne Sme rodina. Tam vraj životní partneri neriadia len svoju domácnosť, ale aj stranu.



Nie každý odchádza z presvedčenia, naznačil o šestici odídencov z ĽSNS Kotleba
Nie každý zo skupiny „odídencov“ z ĽSNS sa pre ukončenie členstva rozhodol z vlastného presvedčenia. V reakcii na oznámenie šestice nespokojencov, ktorí sa na znak nesúhlasu s posilnením právomocí predsedu rozhodli v ĽSNS skončiť, to naznačil šéf... Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | tasr



"Posun týmto smerom si nemyslím, že je to, čo slovenská politika potrebuje. Nemyslím si, že ani PR články premotivovanej redaktorky jedného bulvárného denníka, ktorá ešte aj na Vianoce potrebovala promovať trend niektorých politikov, ktorí sa zvládnu v kostole zosobášiť niekoľkokrát je to čo potrebujeme. Taktiku “Nerob nič, nepokazíš nič”, či “s každým zadobre”, len aby v Prešovskom kraji nepostavili protikandidáta na župana, nepovažujem tiež za správnu."




Je skoro rok po voľbách a pol roka po voľbách v strane. Hlina sa zdržiaval komentovania vnútrostraníckych záležitosti. Teraz si však komentár neodpustil.






"Mám úctu a rešpekt k ľuďom v strane, ktorej som bol predsedom. Otvorene hovorím, že mám výhrady k môjmu nástupcovi a ľudsky ma sklamalo jeho konanie. ️Mrzí ma, naozaj ma mrzí, že voliči potápajúcej sa premiérskej strany plávajú na druhý breh."





Kotleba na kolenách? Stranu opúšťajú Uhrík, Mazurek a štyria ďalší poslanci!
Nedávna „vzbura“ niektorých poslancov v Kotlebovej ĽSNS dávalo tušiť, že v strane sa niečo deje. Ako sa teraz ukázalo, na odchode z nej sú niektoré jej hlavné tváre. A navyše chcú založiť novú stranu. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.