Premiérovi nezáleží na názoroch ľudí, nastúpil vlastnú cestu k radikalizmu a extrémizmu
25 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Nie je to ani konšpiračné tvrdenie, ani hoax, ako sa zvykne na Slovensku o iných ako oficiálnych názoroch najnovšie hovoriť. Je to postreh zástupcu šéfredaktora média, ktorého názory doteraz brávali všetci politici vážne.


Tak ešte raz - "Matovič stratil dôveru občanov. Svojou politikou otvára cestu radikalizmu a extrémizmu" - píše  na portáli trend.sk zástupca šéfredaktora Trendu Ronald Ižip.

Autor sa odvoláva na najnovší odkaz  z posledných prieskumov verejnej mienky. Tvrdí, že je jasný - "Igor Matovič ako premiér stratil dôveru veľkej väčšiny občanov Slovenska. V krajine, kde na hlase ľudí záleží, by nasledovala rekonštrukcia vlády." Keďže o nej premiér a jeho hnutie ani len nepripúšťa myšlienku, vyplýva z toho jediné - na "hlase ľudí" tu absolútne nezáleží.

A zástupca šéfredaktora Trendu pokračuje - "presnejšie povedané, nezáleží mu (premiérovi - pozn. red. HD) na názore občanov, ktorí s ním a jeho pohľadom na svet nesúhlasia. Po desiatich mesiacoch Matovičovej vlády je takýchto občanov veľká väčšina."

"Premiér svojim marketingom pred voľbami vytvoril očakávania, ktoré nedokázal naplniť. Zlyhali jeho sľuby o transparentnom vládnutí, odstránení klientelizmu či papalášstva. Naopak, do manažmentu krajiny a budovaní právneho štátu priniesol rozvrat," konštatuje v citovanom komentári Ronald Ižip.

Premiér Igor Matovič sa hral na štátnika. Večer prehovoril k národu
Zdá sa, že dnešné informácie o padajúcich preferenciách strany OĽaNO otriasli premiérom Igorom Matovičom. Možno aj tieto novinky sa podpísali pod rozhodnutie adresovať národu večerný prihovor. Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Petra Demková


"V marketingovej kampani ale pokračuje aj po voľbách." Myslí si autor a doslova "natvrdo" konštatuje, že "jeho (Matovičovým - pozn. red. HD)  najväčším zlyhaním je celoplošné testovanie, ktorým vytvoril očakávania, že epidémiu je možné dostať pod kontrolu. Mýlil sa, no miesto priznania chyby si vynútil jeho pokračovanie." A tu sa žiada konštatovať, že je dôvodný predpoklad tvrdiť, že určite nebude posledné.

Komentár ekonomického periodika pripomína, že "ekonomická situácia sa neustále zhoršuje a s ňou aj neistota ľudí. Premiér na neistotu reaguje chaotickými opatreniami a nízkou štátnou pomocou, čo ďalej znižuje dôveru občanov v štát. A zvyšuje ich frustráciu." A opäť sa odvoláva na padajúce preferencie koaličných strán a koalície, ktorá by dnes už nemala šancu poskladať ani len vládu s jednoduchou väčšinou.

Trend.sk konštatuje stručne a jasne: "Premiér svojou nekompetentnosťou otvára cestu čoraz väčšiemu radikalizmu a extrémizmu."

Zároveň prichádza s nelichotivou víziou: "Je nepravdepodobné, že sa situácia do leta radikálne zlepší. Ekonómovia začali prudko znižovať ekonomický rast, dodávky vakcín sa oneskorujú, vznikajú nové mutácie, ktoré môžu efekt očkovania znížiť a proces boja s koronavírusom sa môže natiahnuť na roky."

"V kritickej situácii Slovenska ale miesto zomknutej vlády vidíme hľadanie vinníkov a hašterenie politikov. A ďalší nebezpečný marketing lepších zajtrajškov. Celý svet bojuje s nepriateľom, ktorý je stále o krok vpred. Politický marketing ho neporazí. Poraziť však môže Slovensko, ak bude naďalej vytvárať nerealistické očakávania a chaos pre čoraz väčšie množstvo frustrovaných voličov." Varuje trend.sk.

A na záver už iba dodáva: "Prezentovať plošné testovanie ako niečo, čo dokáže už od februára radikálne uvoľniť epidemické opatrenia je nezodpovedné. O nič menším preháňaním nemusí byť ani prezentácia očkovania ako lieku, ktorý dokáže do leta koronavírus poraziť."

Pellegrini: Nedôvera 60 percent je vysvedčením premiéra Matoviča
24 | 01 | 2021 | editor01hd