Navaľnyj je dieťa kremeľskej elity nie CIA, vraví ruský politik
25 | 01 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 25/01/2021

Líder ruského hnutia Podstata času Sergej Kurginjan tvrdí, že Navaľnyj je podvodník, ktorého pred časom pred väzením zachránil priamo jeden z bývalých ruských ministrov vnútra. Uviedol Regnum.ru.

Zatiaľ čo sa takmer všetci domnievajú, že ideologické a politické korene blogera Alexeja Navaľného sú v CIA, je to práve opačne. Jeho kurátori sú z najvyššej elity Ruska. Je o tom presvedčený líder ruského hnutia Podstata času Sergej Kurginjan. Svoje názory prezentoval počas relácie Nedeľný večer s Vladimírom Soloviovom v televízii Rusko 1.

Kto je tento človek? Je to zločinec. Najskôr pral peniaze vo volebných kampaniach. Potom sa zapojil do podvodov s lesmi a skenermi. Prečo nebol odsúdený? Aj v tom má snáď prsty CIA? Keď Mária Gajdar povedala môjmu priateľovi, že si na tomto mužovi ešte vyláme zuby, myslela tým jeho styky so CIA?“ Uviedol Kurginjan. Ako poznamenal, nemožno ho považovať ani za miláčika Univerzity Yale. Anglicky sa totiž sotva dohovorí. Preto sa vynára známa shakespearovská otázka: „Kto to urobil, páni?“ 

„Kto stvoril tohto chlapca, ktorý teraz nevie čo od dobroty? Za kúsky s bývalým guvernérom Kirovskej oblasti Nikitom Belychom mal dávno sedieť. Kto ho chránil? Prečo bol jeho prípad založený do trezoru jedného z bývalých ministrov vnútra?“ Pýta sa Kurginjan.

Podľa neho je teda Navaľnyj prejavom rozkolu medzi elitou Kremľa. A stojí za ním údajne nielen jej liberálna časť. „Kto ho teda podporuje? Na dverách zakladateľky televízneho kanálu Dážď Natálie Sindevovej je nápis: „Nevstupujte, ak sa nechcete hádať!“ Áno, tašky plné dolárov pochádzajú od samotnej elity Kremľa!“ tvrdí Kurginjan. Ak má mať vôbec zmysel uvažovať o trestnoprávnej zodpovednosti Navaľného, treba mu najprv uťať väzby na kremeľskú elitu. Inak budú podľa Kurginjana všetky snahy zbytočné.