Matovičova testovacia reality show z pohľadu Juraja Blanára
25 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Matovičov skríning ako reality show" - príklad tohto predstavenia dokumentuje Juraj Blanár na okolnostiach v obci Staškov.




Reprofoto status FB (@Juraj Blanár)

"Plošné testovanie Igora Matoviča premenované po dlhých hádkach v koalícii a naťahovaní verejnosti na skríning neprinieslo nič. Iba premrznutých ľudí v čakajúcich radoch, pretože bez papierika by od stredy nemohli chodiť do práce či prírody, a tiež zvýšenie rizika, že sa ľudia dobrovoľne nasilu stretávali a tým sa mohli aj nakaziť. " konštatuje po víkende na sociálnej sieti opozičník Juraj Blanár.


"Sledoval som celý víkend priebeh toho ich skríningu a často mi rozum zostával stáť. Je toto vôbec možné?" Pýta sa Blanár a pridáva maximálne kuriózny príklad:


"V kysuckej obci Staškov bolo 23. - 24. januára otestovaných 1125 osôb a z nich bol pozitívne testovaný 1 (čítaj JEDEN) človek. A koncovka hovorí sama za seba. Obec zverejnila informáciu, že ani nešlo o obyvateľa Staškova. Takže celá obec je zatvorená, nefungujú škola, kostol či reštaurácie alebo všetky služby a obchody. A to všetko pre jedného človeka, ktorý v tej obci vlastne ani nebýva? Na základe tohto bohužiaľ musím konštatovať, že Kocúrkovo premiéra Matoviča sa zmenilo na nekonečnú reality show..."


 

Antigénové testovanie je sabaklam o tom, že situácia je dobrá. Je oveľa horšia, konštatujú Dáta bez pátosu
"Antigénové masívne testovanie na Slovensku nám kompletne rozhasilo kvalitu dát, z ktorých počítame na Slovensku incidenciu. Či už 7 dňovú, alebo 14 dňovú. Skutočný stav je oveľa horší, ako sú oficiálne údaje. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Ivan Brožík