Zabudnite už konečne na svojho ex! Máme osvedčené rady odborníkov
23 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Veď to poznáte. Aj keď sa zmierite s tým, že sa s ním už nikdy neuvidíte, nemôžete naňho prestať myslieť. Avšak tomu je koniec! S najnovšími radami od vzťahových koučov to zvládne každý, informuje portál Blesk.


Najprv musíte pochopiť, že rozchod už je definitívny a nemá cenu expartnera prehovárať.  Tento proces nie je možné preskočiť. Vyplakať sa a poriadne sa vyzúriť osamote alebo s kamarátkou je prirodzené a nevyhnutné.

Čo však robiť, keď sa vám v hlave aj napriek tomu vytvorí akási slučka, v ktorej si neustále prehrávate situácia s ex, vraciate sa k pekným chvíľam a pred očami máte stále jeho tvár? Ide v podstate o zlozvyk, z ktorého je potrebné sa vymaniť. Ale ako na to?

Päť šokujúcich sexuálnych rekordov, ktoré vám vyrazia dych
Svetové rekordy sú výzvou na prekonanie našich obmedzení, pričom nás nútia dosiahnuť zdanlivo nemožných výkonov, avšak na druhej strane existujú aj rekordy, ktoré sú úplne hlúpe, ale taktiež fascinujúce a zábavné, ako napríklad najsilnejšia vagína... Čítať ďalej
10 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Nájdite si novú vášeň

Mnoho ľudí, ktorí to s vami myslia dobre, povedia: "Hlavne neseď doma, bež sa baviť." To sa však môže zvrtnúť vo vír večierkov a podujatí s priateľmi, len aby sme neboli samy. Výsledok? Nepohnete sa v riešení mentálnej slučky ani o kúsok, pretože ide o obyčajné pominuteľné rozptýlenie.

Keď sa vrátite domov, čaká vás tam rovnaká depresia. Oveľa lepšie je stanoviť si nejaký cieľ a ísť za ním. Ale nie hocijaký! Musíte si zvoliť niečo, čo vás úplne pohltí, strhne, čomu sa vášnivo oddáte. Môže to byť chudnutie, učenie sa novému jazyku alebo napríklad chov činčíl, ak vám to urobí radosť. "Jedine vtedy, keď sa začnete zaoberať niečím, čo je pre vás v danú chvíľu atraktívnejšie ako ex, a budete v tom robiť pokroky, môžete začať zabúdať," hovorí kouč Matthew Hussey.

Emocionálna trauma z detstva má katastrofálne následky pre náš sexuálny život
Rodičia výrazne ovplyvňujú sexuálny život svojich detí. Podľa odborníkov sa emocionálne zanedbávanie dieťaťa v dospelosti prejavuje radom negatívnych javov, medzi ktorými môže byť malé sebavedomie, ale aj rôzne sexuálne dysfunkcie, informuje portál... Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Pomaly ho vymažte

Keď naňho spomínate, vidíte ho najskôr naživo pred očami. Možno v momente, keď sa vám pozeral hlboko do očí. Vyzerá dobre, však? No to je vám nanič, tak skúste tento obrázok vymazať. Ako?

"Predstavujte si, ako je jeho tvár osvetlená tak dlho, až ju nebudete vidieť. Potom sa chvíľu venujte niečomu inému a urobte to znova. Opakujte to desaťkrát až pätnásťkrát. Venujte sa tomu každý deň, až si jeho podobu už nebudete schopná poriadne vybaviť. Mám to overené na sebe, ale chce to trpezlivosť, " radí vzťahový kouč Dalexis Peguera.

Vyberte si svoje lepšie ja

Po obzvlášť ťažkom rozchode či rozvode, stojíme pred voľbou. Staneme sa ženou, ktorá neverí mužom ani sebe? Alebo nás bolesť prinúti pracovať na sebe a stať sa svojou najlepšou verziou? Ak chcete, aby bol váš ďalší vzťah oveľa kvalitnejší, mali by ste vedieť, čo hľadáte. Aké vlastnosti má mať váš partner? Máte ich sama? Potrebujete pracovať na sebavedomí, než budete znovu pripravená ísť s niekým životom? Do toho! Najmite si kouča, chodievajte k psychológovi, porozhliadnite sa po múdrych knižkách, ktoré vám otvoria oči ohľadom vlastného vnútra.

NAJ polohy, ktoré sa dajú robiť aj pod perinou -to sa vám môže v zime hodiť
Nie že by tá tohtoročná zima bola zatiaľ extrémne studená, ale práve teploty okolo nuly sú tie, ktoré vás donútia zaliezť pod paplón. My sme si pre vás pripravili pár polôh, ktoré sú na takéto situácie ako stvorené, informuje portál... Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Pozorujte bolesť

Ak to stále bolí, skúste k emócii pristúpiť netradičným spôsobom. "Nesnažte sa ju potlačiť alebo ignorovať, nemá to cenu. Namiesto toho ju pozorujte, akoby bola hosťom vo vašom tele, ktorý odíde. Na niekoľko minút denne si sadnite a o tejto emócii meditujte. Aké myšlienky vo vás vyvoláva? Prečo práve tieto? Keď sa na ňu budete len pomyselne pozerať, uvidíte, ako bude postupne odchádzať. Čím častejšie to budete robiť, tým pominie skôr," hovorí kouč Dalexis Peguera.

Vráťte sa k sebe

Nikto vás nemôže urobiť "celistvou" a šťastnou. Tak by ste sa mali cítiť aj bez muža. Možno milujete nie ex, ale skôr jeho lásku k vám. Potrebujete neustále počuť, že ste krásna a skvelá, inak si neveríte? Potom začnite pracovať na sebaláske.

Sexuálne úrazy, ktoré sa museli riešiť na pohotovosti. To by ste nevymysleli!
Ľudia si často rozprávajú sexuálne historky, ktoré za život zažili, avšak existujú aj bolestivé a trápne zážitky, o ktorých nikto hovoriť nechce. Teraz nepríjemné historky opustili steny ordinácií a doktori ich dostali na verejnosť, informuje... Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Marek Molnár