Taraba: Len kvôli Smeru sa dnes nezbierajú podpisy za referendum
23 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Nezávislý poslanec Tomáš Taraba v statuse na Facebook skritizoval Smer a jeho predsedu Roberta Fica. Vyhlásil, že práve kvôli tejto strane sa neuskutočnilo referendum.


"Len kvôli Smeru sa dnes nezbierajú podpisy počas testovania. Stovky primátorov a starostov boli pripravené do miestností dať separátny stolík, na ktorom by bolo jedno pero s hárkom na podpis za referendum. Žiadna polícia, nikto by s tým nevedel nič urobiť," uviedol opozičný poslanec.

"Ľudia, ktorí by chceli, by sa podpísali, ako by vychádzali z miestnosti. Kolega Podmanický toto navrhol ako riešenie oproti zberaniu podpisov v radoch. Ako starosta to chcel organizovať a koordinovať po celom Slovensku," pokračoval.

"Ušetrím euro, dostanem Covid": V Lidli vypukol boj kvôli lacným respirátorom (VIDEO)
Na Facebooku sa objavilo video z jednej pobočky obchodného reťazcu Lidl, kde sa ľudia na seba tlačia kvôli zlacneným respirátorom FFP2, informuje portál Nový čas. Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Taraba ďalej presne označil ľudí, kvôli ktorým sa referendum konať nebude. „Dnes každý, kto v tomto počasí stojí nanútene v dlhých radoch, by ten podpis dal viac ako rád. Len Robert Fico, aby ponížil Pellegriniho, tomu zabránil. Ľudia nechcú referendum, lebo oni dvaja, ale preto, že nechcú toto amatérske nekompetentné riadenie Slovenska. Navyše petičné a volebné právo nie je Mikasom ani vládou obmedziteľné, aj keď v ich totalitných nedemokratických predstavách si to môžu namýšľať," dodal.

Opozičný poslanec na záver opísal svoj postoj k "urýchleným" dohodám".

"Ja rozlišujem medzi referendom a Smerom a Hlasom. To, čo však predviedli oni tento týždeň, tejto otázke uškodilo. Preto som včera Smeru tlmočil, že nepodporíme našimi hlasmi žiadne zvolávanie parlamentných schôdzí, ak nebude urýchlene ohlásená dohoda na vzniku petičného výboru," napísal.

Matovičova sestra karhá brata: Igor, ľudia na Slovensku rátajú každý cent, hovorila som ti to už dávno
Zuzana Belicová skritizovala svojho brata pod príspevkom stránky Extra plus, v ktorom sa písalo o nevhodnej irónii Igora Matoviča v súvislosti s tlačenicou v obchodnom reťazci Lidl, kde sa predávali lacnejšie respirátory. Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Marek Molnár