„Štátna kasa sa neplní tak, že do krabice od topánok vyberáte desiatok,“ odkazuje Hlina Hegerovi
23 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Kroky ministra financií si všíma bývalý predseda KDH Alojz Hlina a vôbec sa mu nepáčia. Eduarda Hegera v statuse na sociálnej sieti nazval pokladníkom modlitebného spoločenstva.


Za neskutočne cynickú považuje Hlina odpoveď ministra financií Hegera (OĽANO) na otázku redaktorky Denníka N, či vzhľadom na druhú vlnu pandémie je podľa neho čas na zvýšenie pomoci firmám a ľuďom. Minister totiž povedal, že považuje existujúcu pomoc za dostatočne účinnú.

„Pokladník modlitebného spoločenstva sa u nás stal ministrom financií. Bolo by dobré, keby niekto ministrovi financií povedal, že štátna kasa sa neplní tak, že pobehujete a vyberáte desiatok s prelepenou krabicou od topánok pomedzi ľudí. Na pomoc pre ľudí a firmy podľa ministra peniaze už netreba, ale na experimenty s testovaním sa však nájdu?“ pýta sa Hlina, podľa ktorého Slovensko na Matovičove testovanie doteraz vydalo 200 miliónov eur.



„Len trnavská firma, ktorá nakupuje testy od spoločnosti, ktorej robí náš premiér promotéra, už inkasovala od nášho štátu cca 80 miliónov. Budem sa to pýtať dokola: Ktorá iná krajina takto blázni s celoplošným testovaním? Krivka klesá, lebo sme konečne urobili ako-tak nezbabraný lockdown, ale Matovič sa na tom potrebuje priživiť so svojou obsesiou,“ tvrdí Hlina

"Buran, totálny buran," tituloval Hlina Matoviča
Alojz Hlina dnes sledoval vystúpenie Zuzany Čaputovej v RTVS. Okrem iného prezidentka uviedla, že sa od predsedu vlády nedočkala odpovede ani po troch esemeskách. Čo si o tom bývalý predseda KDH myslí, sa podelil s čitateľmi svojho... Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Michal Filek


Podľa neho je dôležité mať výkonnú ekonomiku 21. storočia, v ktorej je budúcnosť založená na vzdelaní. „U nás však deti nechodia do školy najdlhšie v Európe. Budúcnosť je vo vzdelaní, ale náš premiér a predseda parlamentu ukradli svoje diplomovky a ešte sa z toho smejú. Budúcnosť je vo vede, no u nás vedcom premiér nadáva a zosmiešňuje ich,“ vyhlásil Hlina.

Minister financií podľa neho odkázal ľuďom, že im už netreba pomáhať. "Prioritou je nájsť peniaze pre Matovičovú obsesiu. Som zvedavý, čo bude ten čarovný recept na plnenie štátneho rozpočtu,“ uzatvára Hlina.

Hlina: Ktorá iná krajina si dovolí vyhodiť 200 miliónov pre obsesiu jedného politika?
Bývalý šéf KDH Alojz Hlina sa nestotožňuje s nápadom Igora Matoviča otestovať celú krajinu. Považuje to za zbytočne vyhodených 200 miliónov eur a to len preto, aby sme zachránili kariéru jedného politika. Premiéra. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Michal Filek