Provizórny most v Kysaku, ktorý s veľkou slávou otvárali ministri Naď a Mikulec, sa rozpadol
23 | 01 | 2021 I Petra Demková

Košický Korzár priniesol informáciu, že most medzi Kysakom a Lodinou pri Košiciach fungoval len pár dní. Hrozí úplné uzavretie, pretože sa rozpadáva a sú v ňom dokonca diery. Len pred niekoľkými dňami leteli ministri Mikulec a Naď z Bratislavy most slávnostne otvoriť a pochváliť sa prácou svojich rezortov.  


Dočasné premostenie Hornádu medzi obcami Kysak a Veľká Lodina v okrese Košice-okolie otvorili pre autá a chodcov v pondelok. Premostenie stavali ženisti zo Serede spoločne s hasičmi zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom. Kovové časti sú po niekoľkých dňoch prevádzky odtrhnuté, v strede konštrukcie je diera a drevo je zhnité.

V sobotu ráno sa na moste objavili odtrhnuté časti konštrukcie a v strede mosta je dokonca diera. Dosky, ktorými je premostenie prekryté, a po ktorých prechádzajú autá, je nahnité. Mnohí vodiči napriek povolenej rýchlosti 20 km/h cez most prechádzajú aj trojnásobne rýchlejšie a možno aj to prispelo k poškodeniu.

Ministri lietajú cez Slovensko, aby sa predviedli pri otvorení mosta. Prázdne autá za nimi valia po diaľnici 
„Toto ,,uhlíkové“ farizejstvo platím zo svojich daní?“ pýta sa Robert Bačinský v blogu. Ministri Mikulec s Naď, sa údajne kvôli 20 minútovej PR aktivite odviezli cez celú republiku špeciálom, zatiaľ čo ich ochrankári išli autami tam a späť. Bývalý... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Petra Demková


Nepríjemnú situáciu okamžite začal riešiť Košický samosprávny kraj (KSK). „Správa ciest KSK aj napriek tomu, že nemá k tomuto premosteniu žiadny majetkoprávny vzťah, v piatok podvečer provizórne opravil poškodené časti konštrukcie tak, aby bol možný prejazd. Je však nevyhnutné bezodkladne zabezpečiť komplexnú opravu premostenia, nakoľko časť dosiek je stále polámaných alebo sú prehnité a železná konštrukcia, ktorá drží drevenú mostnicu, je vytrhnutá a uvoľnená. Aj preto sa kraj snaží spojiť so štátnymi orgánmi ako Okresný úrad Košice-okolie a Správa štátnych hmotných rezerv SR, aby urobili nápravu,“ uviedla pre Korzár hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Predseda KSK R. Trnka skonštatoval: „Keďže prejazd po ňom nie je bezpečný a je ohrozená bezpečnosť cestnej premávky a životy ľudí, verím, že sa štátne orgány rozhýbu a zabezpečia nápravu do niekoľkých hodín. Ak k tomu nedôjde, budeme musieť premostenie uzavrieť a znovu sprejazdniť obchádzkovú trasu."

Opilec za volantom spôsobil v Michalovciach dve autonehody za sebou
22 | 01 | 2021 | editor01hd