Doktor Lipták: Účinok vakcíny Pfizer na plodnosť žien nie je jasný
23 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Francúzske ženy majú obavu z očkovania proti koronavírusu. A najmä tie, ktoré majú strach z neplodnosti. Na zistenie či to tak je, by ale údajne museli čakať až 10 rokov.


Problémom Francúziek sa v statuse na sociálnej sieti zaoberá aj všeobecný praktický lekár Peter Lipták. „Kvôli obavám z možného negatívneho účinku vakcíny na plodnosť je medzi francúzskymi ženami takmer dvakrát menej adeptiek, ktoré sa chcú dať zaočkovať, než medzi mužmi,“ všíma si Lipták, podľa ktorého účinok vakcíny Pfizer na plodnosť nie je jasný.



„V zásade to platí aj pre iné vakcíny. Imunológ Eric Billy vysvetľuje problém takto: Ak by sme za každú cenu chceli počkať, kým to zistíme, museli by sme čakať 10 rokov,“ uvádza Lipták, ktorý je známym odporcom nosenia rúšok nielen deťmi v školách, ale odsudzuje aj ich paušálne používanie celou populáciou. Presadzuje tiež slobodu v rozhodovaní o očkovaní sa proti Covid-19.

Doktor Lipták varuje: Plošná vakcinácia v krátkom čase je hazard
Popredný lekár Peter Lipták na Facebooku zdieľal svoje obavy z vakcíny proti koronavírusu. K článku o tom, ako spoločnosť Pfizer vykonáva v Izraeli nepovolené experimenty na ľuďoch, povedal, že vakcinácia populácie je jasný hazard. Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Timotej Dudka