Budaj sa zastáva Matovičovho poradcu Kalinského, partnera provládnej novinárky Kellöovej
23 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Pavol Kalinský je bývalý redaktor RTVS a poradca premiéra Igora Matoviča (OĽANO), ktorý dostal od ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO) dotáciu 390 tisíc eur na nakrútenie filmu. Budaj sa Kalinského zastáva a vylučuje akúkoľvek korupciu, informuje TASR.

Na kauzu Matovičovho poradcu Kalinského prvý upozornil portál hnonline.sk. Prípadu sa neskôr chytil aj predseda Smeru Robert Fico, ktorý poukázal okrem iného aj na to, že Pavol Kalinský žije s provládnou redaktorkou Aktualít Laurou Kellöovou, ktorá sa na Facebooku chválila tým, že pred domom bývalého  prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara bola skôr, ako zásahové komando NAKA.

Mainstream si nevie poradiť s Lučanským (komentár)
Kým mainstream o téme Lučanský zaryto mlčí, alternatívne weby prekypujú informáciami. Mnoho ľudí vidí na sociálnych sieťach záplavu správ. Potom zapnú televíziu či otvoria mainstreamové médium a tam nájdu informačnú dieru. Čítať ďalej
04 | 01 | 2021 | Petra Demková


Fico, ale aj poslanec Smeru Ľuboš Blaha opakovane vyslovil podozrenie, že informácie o pripravovanom zadržaní generála Gašpara mohol Kellöovej vyniesť práve jej partner Kalinský, premiérov poradca. V tejto súvislosti je potrebné pripomenúť, že manželka šéfredaktora Aktualít Petra Bárdyho je hovorkyňou Prezídia Policajného zboru, čo je ďalší možný zdroj úniku informácií.

V Aktualitách sa objavila o Kalinského vynútenom odchode z úradu vlády iba veľmi všeobecná informácia zo servisu TASR bez toho, aby redakcia spomenula, že pri pridelení dotácie mohlo dôjsť k podozreniu z klientelizmu alebo korupcie. Redakcia takisto zamlčala, že premiérov poradca je vo vzťahu s redaktorkou Kellöovou.

Minister životného prostredia Ján Budaj podľa TASR nepripúšťa žiadnu korupciu ani ovplyvňovanie v jeho rezorte v prospech Kalinského. Vzhľadom na obvinenia už nariadil audit a požiadal ministerstvo financií, aby dohliadlo na čerpanie prostriedkov.

Slovensko je krajina, kde majú slová porno herca vyššiu úroveň ako činy ministerky kultúry
22 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová