Blaha: Keď zavreli Navaľného, médiá plakali. Keď strčili do najtvrdšej väzby Lučanského, tlieskali
23 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová

Vyčítajú nám, že šírime hoaxy a nevedia dokázať jediný. Ale slovenské oligarchické médiá ako SME či Denník N klamú každý deň, píše v statuse na sociálnej sieti poslanec Smeru Ľuboš Blaha.





"Dnes nás oligarchické médiá zásobujú apokalyptickými správami o tom, že v Rusku zatkli Navaľného. Keď vládna moc robila politické čistky na Slovensku a strčila do najtvrdšej väzby Milana Lučanského, tak tlieskali. A keď záhadne zomrel vo väzbe, ešte doňho štátna propaganda aj kopala," napísal poslanec.




Tvrdí, že keď Alexej Navaľnyj v Rusku ukradol štyri milióny eur, tak to slovenské médiá ani nespomenuli a šíria hoax, že ho zatkli kvôli Putinovi. "Načo by Putin z politických dôvodov zatváral chlapa, ktorý má vo svojej krajine politický výtlak ako nízkotučné mlieko?" pýta sa Blaha.


Podľa neho slovenské médií rozšírili aj nepravdivú správu o luxusnej vile ruského prezidenta. "Ale americké, pardon, naše médiá nepotrebujú dôkazy - keď dôjde pokyn z istej ambasády, tak napíšu, že Putin vlastní aj planétu Saturn. A všetky priľahlé mesiace. Minule ho na jednom z nich odfotili. Hovoril Navaľnyj," ironizuje Blaha.

 

Minister zahraničných vecí Korčok neobhajuje záujmy Slovenska (A. Leitmanová)
23 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


 

Poslanec tvrdí, že ďalším klamstvom médií sú správy o masových demonštráciách na podporu Navaľného v Rusku. Podľa jeho slov sa v 150-milinovej krajine zišla na mestách iba tisícka ľudí. Naopak, keď na Slovensku demonštrovali desiatky tisíc občanov, médiá informovali, že išlo o hŕstku opíc, extrémistov, komunistov a fašistov.

"A najväčšia pikoška - vraj je zlé, ak ruskí policajti zatýkajú demonštrujúcich na nepovolených demonštráciách. Keď Matovič posielal na Slovákov vodné delá, tak to nevadilo - médiá burácali. Keď dnes policajti stíhajú účastníkov protestu zo 17.novembra, tak v kaviarňach otvárajú šampanské. Ale keď v Rusku nepovolia demonštrácie, tak to je najväčší zločin proti ľudskosti. Lebo v Rusku nemajú Covid-19, v Rusku ľudia majú právo demonštrovať pandémia-nepandémia - len tu na Slovensku nie. Aká náhodička," pripomína Blaha.



"EÚ nie je ochotná normalizovať vzťahy s Ruskom," vyhlásil Sergej Lavrov
Ruský minister zahraničia Lavrov konštatoval, že Európska únia ako štruktúra nie je pripravená na dialóg s Ruskom. Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Ivan Brožík