Ako muži a ženy pristupujú k základným vzťahovým otázkam
23 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Vzťahy sú rovnako dôležité pre mužov aj pre ženy. To ale automaticky neznamená, že sa k ich rôznym aspektom stavajú obe pohlavia úplne zhodne, píše portál Novinky.cz. Ako sa pozerajú na základne vzťahové otázky?


Na začiatku vzťahu si muži aj ženy lámu hlavu nad tým, či sa budú dotyčnému páčiť, či je ich náprotivok ten pravý, či to vydrží a tak podobne.

Ako ale všeobecne vieme, muži a ženy mávajú na rovnaké veci rôzne názory, a vo vzťahu to nebýva inak. Čo výstižne popisuje napríklad názov známej knihy Muži sú z Marsu, ženy z Venuše, ktorá vtipne a inšpiratívne vysvetľuje a ukazuje, ako riešiť rôzne vzťahové nedorozumenia. Vzťahový odborník James Allen na svojom blogu osvetlil rozdiely u niektorých základných otázok.

Vydrží to?

Táto otázka je veľkým favoritom hlavne u žien, pre mužov je potom skôr utrpením. Rozdiel je podľa odborníka v tom, že ženy si na rozdiel od mužov výrazne uvedomujú možné plytvanie časom na toho nepravého. Muži naopak často až nepredstaviteľne preceňujú svoje schopnosti, aby vzťah trval ďalej. Takisto majú určitú východiskovú "mentalitu" v štýle "uvidíme, ako to pôjde".

Nočné mory randenia - nájdete tie svoje na zozname?
Pätina dospelých opustila rande skôr, pretože bola znechutená priebehom a trinásť percent kvôli tomu zrušilo ďalšie stretnutie. Predstavíme vám najhoršie nočné mory, ktoré sa na rande môžu udiať. Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Diana Zaťková

Čo bude ďalej?




"Nie je dňa, kedy by mi niektorá klientka nepovedala: To bolo skvelé, som rada, že urobil to a to, ale čo bude ďalej?" Načrtáva vzťahový odborník problematiku, ktorá ženám podľa neho príliš nefandí. "Jednoducho im radím, nech si užívajú daný okamih."





Mužskí klienti bývajú v priamom kontraste s ženským postojom, často je vychutnávanie si okamihu to jediné, čo robia. Majú tendenciu postupovať metodicky z bodu A do bodu B. Ženy naopak často prechádzajú od bodu A do bodu Z a preskakujú zásadné vzťahové kroky, ktoré musia počas onej cesty muži dokázať. Napríklad zavolať vtedy, keď sľúbia, že zavolajú. Keď to neurobia, ako môžu vedieť, že bude schopný dodržiavať zásadnejšie veci?


Je to vážne?




Táto otázka je podľa Allena možno najviac kontrastná zo všetkých. Kým pre ženy sa závažnosť vzťahu prehlbuje s tým, čo muž postupne robí a ako sa správa, muži sú v tomto smere naopak oveľa vážnejší a striktnejší. Podstatná ale pre nich nie je "vážnosť" vzťahu ako skôr otázka, či je "zábavné" byť s danou ženou. Ak to tak nie je už na začiatku, je viac než nemožné, aby muž o vzťahu uvažoval ako o vážnom.


Často nevypovedané vlastnosti, ktoré muži u žien veľmi ocenia
Snáď každý človek má potrebu s niekým zdieľať svoj život, deliť sa o svoje úspechy, riešiť vlastné prehry. A každý má svoje priority, aké by mal náprotivok spĺňať. Niektoré sa omieľajú stále dokola, iné sú počuť málokedy. Čo by podľa mužov mala... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Timotej Dudka