Účinný liek proti Covid-19 na Slovensko pašujú. Mesík upozorňuje, že jeho schváleniu bráni korupcia
22 | 01 | 2021 I Anna Leitmanová
Ivermektín je liek, ktorý dokáže bojovať s koronavírusom, avšak na Slovensku je jeho predaj nelegálny. Liek sa preto viacerí pokúšajú do krajiny pašovať, informuje Pravda. Lekár Juraj Mesík upozorňuje, že ak by bol Ivermektín dostupný v lekárňach, dramaticky by sa znížil počet úmrtí. Uvedeniu lieku na trh podľa neho bráni korupcia.


Ivermektí je liek, ktorý vyháňa z tela parazitov. Ak sa však zvýši dávkovanie, dokáže bojovať aj s koronavírusom. Dobré skúsenosti potvrdil lekár Martin Novysedlák, ktorý pracuje v Nemecku, a Ondrej Halgaš, ktorý sa venuje biomedicínskemu výskumu na Torontskej univerzite, píše Pravda.




Liek, ktorý je pôvodne určený na likvidovanie parazitov v tele zvierat aj ľudí, však môže výrazne skrátiť čas liečby Covid-19. Podľa Novysedláka urýchľuje uzdravenie, skracuje čas hospitalizácie a znižuje úmrtnosť.

Na Slovensku sa nepoužíva, pretože nie je v našej krajine registrovaný. Na otázku Pravdy ministerstvo zdravotníctva odpovedalo: „Momentálne sa posudzuje používanie tohto lieku a prebiehajú debaty, ako sa postaviť k jeho použitiu.“


 

Doktor Lipták varuje: Plošná vakcinácia v krátkom čase je hazard
Popredný lekár Peter Lipták na Facebooku zdieľal svoje obavy z vakcíny proti koronavírusu. K článku o tom, ako spoločnosť Pfizer vykonáva v Izraeli nepovolené experimenty na ľuďoch, povedal, že vakcinácia populácie je jasný hazard. Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Timotej Dudka


 

Colníci v ostatných dňoch zaznamenali štyri pokusy o pašovaný dovoz lieku na Slovensko. Ide o tabletovú formu, ktorá je určená pre ľudí, uvádza Pravda.

Portál HS informuje, že známy lekár a analytik Juraj Mesík sa snaží aj pomocou petície presadiť legalizovanie lieku Ivermektín, ktorý podľa neho môže zachrániť mnoho životov. Na Slovensku aj napriek odporúčaniam Svetovej zdravotníckej organizácie stále používame liek Remdesivir.

"Mŕtvi pribúdajú tempom 100 - 200 denne a naše zdravotníctvo lieči neúčinným fejkovým liekom s výraznými nežiaducimi účinkami. Balenie Ivermektínu na vyliečenie dvoch ľudí stojí v Egypte 80 centov a balenie Remdevisiru na dorazenie jedného pacienta u nás stojí 2 100 eur. Skupina ľudí krásne zbohatla na obrovskej ľudskej tragédii," povedal v rozhovore pre topky.sk Mesík.

Masívne testovanie ani očkovanie v slovenskom podaním nepomôžu a ľudia budú aj naďalej zomierať. „Tou suverénne najúčinnejšou liečbou a profylaxiou covidu je práve Ivermektín,“ tvrdí Mesík podľa ktorého je včasná liečba veľmi dôležitá. Liek  pri podaní v počiatočnej fáze ochorenia pôsobí veľmi rýchlo.

 

Pre rakúske médiá sú obmedzenia Slovákov šokujúce
Včera si ohlásenie plošného testovania (a.k.a. "skríningu") pánom premiérom všimli aj v rakúskych správach, píše advokát Ján Čarnogurský ml. na svojom Facebooku Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič