Taký bordel tu ešte nebol. Draxler: "Do škôlky môžu deti rodičov z kritickej infraštruktúry, ale taja, kto to je"
21 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Obrovský chaos nastal v novom roku v materských školách. Škôlky sa mali otvoriť 4. januára, nikto nevedel, či sa budú môcť alebo nie. Až v daný deň večer (!!) ministerstvo vydalo usmernenie, ktorým odporučilo škôlky nechať zatvorené, až na výnimky (o tých o chvíľu). Zriaďovatelia väčšinou ani netušia, že odporúčanie zo 4. januára sa medzitým zmenilo na zákaz." Konštatuje exminister školstva Juraj Draxler


"Aby to bolo ešte lepšie: ten zákaz má výnimky. Ministerstvo dovolilo do škôlok brať deti rodičov, ktorí patria do kritickej infraštruktúry. Medzitým ale vánok svätý vyhlásil, že to, kto je v kritickej infraštruktúre, je tajné." Píše v statuse na sociálnej sieti exminister.

Reprofoto status Fb (@Juraj Draxler)


"Takže to zriaďovatelia ani nemajú ako vedieť (a, čo je ešte lepšie, v niektorých prípadoch ani rodičia). Ale, aby to gradovalo, ministerstvo zároveň povolilo, aby v škôlkach boli deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať na home office. To ale zriaďovatelia taktiež nemajú ako vedieť, ministerstvo ich postavilo do úplne hlúpej situácie." vysvetľuje slovenskú Hlavu XXII juraj draxler.

"Väčšinou sú teda škôlky otvorené pre všetky deti, ale teoreticky je to porušenie nariadenia. (Širšie otázky právnej čistoty týchto nariadení teraz nechajme bokom.)"


"A aby to bolo EŠTE lepšie, ak náhodou rodič odniekiaľ vie, že škôlky môžu byť otvorené len pre výnimky, a on pod ne nespadá, a teda dieťa logicky do škôlky nedá, ale škôlku pritom zriaďovateľ otvoril bez výnimiek, tak ten rodič v skutočnosti stratí nárok na pandemickú OČR, ako potvrdila aj Sociálna poisťovňa."


Draxler: ministerka Kolíková, to je tá transparentnosť, to je tá demokracia, to je tá konštruktívnosť tejto vlády!“
16 | 01 | 2021 | sefredaktor

"Proste BORDEL."  nevyberane konštatuje exministetr školstva o tom, čo sa u nás deje.


"To ale nebráni tomu, aby si minister plagiátor stále užíval mediálne prázdniny. Ja keď som bol v rovnakom čase od nástupu do funkcie, médiá ma bežne bombardovali kontrolou, ako sa hospodári, kde môžu byť prešľapy v bežiacich projektoch. Kričali k problémom tam alebo hentam a nech to minister okamžite rieši. "


Teraz však podľa Draxlera na sociálnej sieti - "tu, čokoľvek sa vynorí (kríza FIIT, odvolávanie rektora STU), zázračne nikto nekričí, aby to minister riešil. Nikto nerieši ani jeho prešľapy z jari (zlyhanie schémy operátorov dať dáta deťom zo sociálne vylúčených komunít, úplná ignorácia skúmania, aká je počas lockdownov vlastne v teréne situácia...). Ani jeho "super nápad" vraziť tri milióny do "ukážkovej triedy", ani to, že inak vlastne žiadne nápady nemá."


"Aj keď, chvalabohu, výnimky sa nájdu, práve situáciu materských škôl teraz dobre opísal článok v N. Ale sú to naozaj výnimky." Pochválil Juraj Draxler.


Na záver statusu ešte primomína: "Podobne ako iné rezorty, aj školstvo sa dostáva do stavu rozkladu. Ani nehovorím o tom, že sme prakticky na tom najhoršie v Európe ohľadom toho, koľko toho deti vymeškali, lebo u nás ich zo škôl vymkli hneď na začiatku každého lockdownu. Je to kriminálny prístup."


"Je nepríčetné rokovať hodiny o jednom bode programu," Draxler žiada zverejniť záznam z vlády
Exminister školstva Juraj Draxler sa odvoláva na predvolebné sľuby Igora Matoviča, že bude zverejňovať všetko čo sa dá a začal intenzívne využívať možnosti takzvaného "infozákona". Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Ivan Brožík