"Zmena imidžu extrémistickej strany ma pripraviť pre Smer budúceho koaličného partnera,“ myslí si Bránik
20 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Problémy v Kotlebovej ĽSNS a jej možný pomalý rozklad si všimol aj bloger Radovan Bránik. Vinu, podľa neho, na tom celom nesie práve jej stranícky šéf.


Známy bloger Radovan Bránik sa vo svojom statuse na sociálnej sieti venuje najmä osobe Mariana Kotlebu, o ktorom sa zmieňoval vo svojom blogu ešte v roku 2016. „Ja už vlastne ani neviem, ako sa stalo, že sa tento môj článok ocitol v roku 2016 v redakčnom systéme Denníka N, ale padol mi do oka google v okamihu, keď som hľadal najvýstižnejšiu ilustráciu podivuhodnej povahy Mariána Kotlebu,“ píše v úvode svojho statusu Bránik.
Už čoskoro sa zavŕši bublajúci konflikt medzi dvoma krídlami v ĽSNS

Bloger Bránik, podľa vlastných slov, poukazoval už v minulosti na Kotlebov talent rozbiť akúkoľvek nádejnú iniciatívu spôsobilú konsolidovať sily na extrémnej pravici a pomedzí politického fašizmu a mentálneho nacizmu. „Tak, ako niekoľkokrát predtým, Kotleba opäť raz ukázal, že je viac oddaný vlastným prízemným záujmom, než - akokoľvek zvráteným - ideám a že si opäť raz vybral pragmatickú malú domov pred veľkorysosťou. Paradoxne, vždy v minulosti to tejto krajine pomohlo vyhnúť sa katastrofickým scenárom spojeným s prípadnou konsolidáciou extrémnej pravice, ktorú kvalitne rozdrbal vždy v príhodnej chvíli,“ píše Bránik, podľa ktorého je vlastne úplne jedno, či sa tak dialo iba kvôli Kotlebovej povahe, alebo mu ktosi vždy našepkal tie správne slová.



Dôrazne však varuje pred akýmkoľvek prehnaným optimizmom. „Už čoskoro sa totiž staneme svedkami zavŕšenia dávno pod povrchom bublajúceho konfliktu medzi dvoma krídlami v ĽSNS. Zaiskrilo sa síce už niekoľkokrát, ale až dnes sa môžeme aj verejne s istotou presvedčiť o absolútne bezohľadnom a odhodlanom pretláčaní sa k dverám výťahu k politickej moci zo strany nového korunného princa, doktora pedagogiky (sic!) Miroslava Suju, ktorému som riadením osudu pred časom tak trochu dopomohol k rýchlejšiemu získaniu poslaneckého mandátu - získal by ho skôr, či neskôr, tak, či tak,“ pokračuje Bránik, podľa ktorého to, čoho sme dnes svedkami je výsledkom systematickej práce tandemu Suju s Kotlebom na definitívnej privatizácii ĽSNS.

Bránik: „Ľudia sú pre vás iba čísla!" Sú to príbehy do vyšinutých statusov politikov, čo zachraňujú svet
Bránik adresoval Naďovi tvrdé slová, nešetril ani Matoviča: „Ako s tým môžeš žiť, Jaro?“ Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič

ĽSNS a Smer SD sa chystajú zneužiť chyby a prešľapy vlády Igora Matoviča

„Skúste si predstaviť, čoho všetkého je toto duo schopné, keď dokázalo znechutiť ešte aj teflonových velikánov typu Uhrík, Ďurica, či Mazurek a ani výpadok Lívie z Kulturblogu nebol iba náhodný - a to sa k demonštratívnemu odchodu z pozícii chystajú ďalší členovia hviezdnej roty. A skúste sa zamyslieť nad tým, čo má byť ziskom, keď je takáto obrovská personálna a marketingová strata pre stranu menším zlom,“ zamýšľa sa známy bloger nad súčasným dianím v ĽSNS, podľa ktorého je najvyšší čas začať skúmať pozadie rastu nezastaviteľného Suju. „Roky si vystačil s verným spojenectvom s Robertom Ficom, dnes systematicky pracuje na zmene imidžu kedysi extrémistickej strany v snahe pripraviť pre Smer prijateľného budúceho koaličného partnera. Z hry musí každý, koho by o rok Ficov volič nerozdýchal. A za každú cenu,“ píše ďalej Bránik.

Kotleba je podľa neho už takmer mainstream a spolu s ním ďalší z umierneného, oportunistického krídla. „Ostentatívne zbavovanie sa toxických mien, či potenciálnych konkurentov je jedným z míľnikov na ceste do náručia koalície chystajúcej sa zneužiť chyby a prešľapy aktuálnej vlády Igora Matoviča na posledný zúfalý pokus o návrat k moci. Hoci nás v najbližších dňoch čaká v podaní hercov z ĽSNS skutočne zábavné divadlo, bolo by obrovskou chybou nechať sa opiť rožkom. Tentoraz to naozaj nebude žiadna sranda. Ide o veľa,“ dodáva v samom závere Radovan Bránik.

Dokonca aj Bránik sa tvrdo pustil do Lipšica. Tieto slová tak ľahko nestrávi!
Rado Bránik: moje hlboké osobné presvedčenie je, že Kočner bol v tej príšernej dvojvražde skutočne po uši zapletený Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | Petra Demková