Papaplášom je už aj Pellegrini. Počas zákazu vychádzania si zašiel do luxusného butiku
20 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Problémom vo výnimočnom stave sa nevyhol ani Peter Pellegrini. Nachytali ho totiž pri návšteve luxusného butiku a ako si do neďalekej reštaurácie dokonca odskočil na kávičku.


Šéf v súčasnosti najpopulárnejšej strany Hlas-SD Peter Pellegrini v poslednom čase s obľubou poukazoval na papalášske maniere niektorých politikova, a to najmä tých koaličných, no zdá sa, že si poriadne zavaril aj on sám. O jeho prešľape píše portál cas.sk.
Po vstupe do butiku majiteľ radšej zatiahol žalúzie

Príslovie, o tom, že vodu káže a víno pije sa dokonale hodí aj na teraz azda nášho najpopulárnejšieho mužského politika Petra Pellegriniho. Bývalý premiér sa totiž v pondelok krátko predpoludním vybral na návštevu jednej z prevádzok s luxusnými pánskymi oblekmi šitými na mieru. Do salónu v centre Bratislavy zavítal v spoločnosti dvoch pánov. Pellegriniho nenápadná návšteva počas zákazu vychádzania vyvoláva otázniky aj preto, že šéf Hlasu-SD strávil v predajni približne hodinu. Navyše, po jeho príchode do prevádzky spustili na oknách smerujúcich do ulice žalúzie.

Obchod sa na svojej stránke chváli aj tým, že často pri výrobe oblečenia využíva ručnú prácu, a tak výsledný produkt má hodnotu aj niekoľko tisíc eur. Nie je preto nič výnimočné, že pri tomto type šitia či úpravy oblekov musí klient prísť do prevádzky na skúšku osobne. V čase tvrdého lockdownu sa však takáto výnimka vo vyhláške hlavného hygienika nenachádza. Možné je iba vyzdvihnúť si jedlo alebo tovar objednaný cez internet, či navštíviť čistiareň odevov. Okrem toho je stále v platnosti zákaz vychádzania, ktorý stanovila vláda ešte na konci roka.

Poslanec Ľuboš Blaha kritizuje šéfa parlamentu: To, čo si dovolil je čistý papalášizmus a arogancia
Dopravná nehoda, ktorú mal v sobotu podvečer predseda parlamentu Boris Kollár nenechala v pokoji ani poslanca Luboša Blahu. Na svojom šéfovi si poriadne „zgustol“. Čítať ďalej
25 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Oblečenie je vraj pre Pellegriniho pracovným nástrojom

Na zákaz vychádzania sa nevzťahuje cesta do práce alebo obstaranie si nevyhnutných životných potrieb, ako napr. potraviny, lieky, drogéria. Návšteva butiku tam teda rozhodne nie je. Nový Čas oslovil Petra Pellegriniho s otázkou, či považuje návštevu predajne s oblekmi na mieru počas zákazu vychádzania za vhodnú, a čo v obchode takmer hodinu robil. „Predseda Hlasu Peter Pellegrini bol na pracovnom stretnutí s majiteľom prevádzky. Vzhľadom na to, že po prekonaní ochorenia COVID-19 výrazne schudol a oblečenie je pre politika pracovným nástrojom, bol sa informovať o možnostiach riešenia situácie. Počas stretnutia dodržiaval všetky hygienické opatrenia,“ odpovedala za politika hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Majiteľ salóna Radoslav Žofčin uviedol, že Pellegrini ich oslovil v súvislosti s úpravou svojich pracovných oblekov s tým, že išlo o pracovné stretnutie a dodržali všetky epidemiologické pravidlá. „Náš salón je v súčasnej dobe zatvorený, neposkytuje žiadne služby, a preto aj toto stretnutie prebehlo formou rozhovoru s tým, že k samotnej úprave oblekov pristúpime ihneď ako to bude možné,“ povedal pre Nový Čas Žofčín s otázkou „prečo sa obuv opravovať môže a odevy nie?“ Úrad vlády na otázku, či je povolené zúčastniť sa napríklad na meraní mier muža na kúpu či úpravu obleku odpovedal, že to „závisí od konkrétnej životnej situácie daného človeka“. Pellegrini však okrem toho odišiel napoludnie z prevádzky v sprievode dvoch mužov a zamierili si to do blízkej reštaurácie, kde počkali na krabice s pizzou a vypili kávu, dodal na záver portál cas.sk.

Pellegrini: Holý vyzýval ľudí, aby necestovali, ale sám požiadal o papalášsku výnimku
18 | 01 | 2021 | editor01hd