Hlina: Ktorá iná krajina si dovolí vyhodiť 200 miliónov pre obsesiu jedného politika?
20 | 01 | 2021 I Michal Filek

Bývalý šéf KDH Alojz Hlina sa nestotožňuje s nápadom Igora Matoviča otestovať celú krajinu. Považuje to za zbytočne vyhodených 200 miliónov eur a to len preto, aby sme zachránili kariéru jedného politika. Premiéra.




"Občania, samosprávy, zdravotníci, firmy idú zachraňovať politickú kariéru I. Matoviča a pokúsia sa ho zachrániť aj pred tým, aby na summite lídrov EÚ nebol za úplného hlupáka. O to teraz ide," píše Hlina na facebooku.




Podľa neho malo Slovensko zbabraný lockdown od 15.októbra s mnohými výnimkami pre Borisa Kollára a spol. Dokonca sme v novembri nechali vybuchnúť atómovú bombu, ktorá nezabrala. Respektíve zabrala, len ten graf musia robiť u Matoviča. Konečne, keď sa dopilo posledné šampanské, tak od 1. Januára máme, čo sme potrebovali omnoho skôr – relatívne tvrdý lockdown a ten začína zaberať.





Belousovová: „Žiadna slobodná súťaž politických strán neexistuje. Existuje len súťaž peňazí!“
Bývalá predsedníčka SNS Anna Belousovová si tentokrát zobrala na paškál šéfa našej diplomacie. A vykričala mu toho naozaj dosť. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.



"To desí I. Matoviča, ak zaberie a krivka sa zlomí, premiér by už nikoho s jeho hokusmi-pokusmi nezaujímal.





Dokonca aj jeho podržtašky by časom opatrne pripustili, že covid zvládame nie vďaka Matovičovej „atómovej bombe“, ale tak, ako ju zvládajú ostatné krajiny."






V Európe je už teraz za hlupáka, hovorí Hlina. Matovič sa desí toho, že to niekto aj otvorene pomenuje.




Politik, ktorý dokázal, že stredná a východná Európa je stále riziková, že je to miesto, kde vládnu autoritatívni vládcovia a ďalší ich chcú napodobniť a neváhajú donútiť ľudí aj k niečomu, čo je v západnej Európe nerealizovateľné. Miesto, kde donútite ľudí nechať si na sebe robiť experimenty a ešte sa pritom usmievať a experimentátori si nechajú zatlieskať.




"Vláda po piatich dňoch rokovaní schválila niečo na pochopenie čoho musíte ísť na školenie. Účel je však jasný. Krivka bude klesať vďaka lockdownu, Matovič však nakreslí MATKU VŠETKÝCH GRAFOV, z ktorého bude zrejmé a všetkým nám to vysvetlí na dvojhodinovej tlačovke, že klesá vďaka celoplošnému testovaniu – ergo kvôli nemu a jeho nápadu."





Politológ Rončák: Mám minúť peniaze za test, hoci sedím od Vianoc doma? Je mi zle z nášho štátu
Ivan Rončák je politológ a konzervatívny politik. Dlhé roky spolupracoval s Transparency international Slovensko, kde, podľa vlastných slov bránil verejné financie. Keďže od Vianoc sedí s rodinou doma, má dnes morálnu dilemu. "Mám minúť verejné... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Michal Filek





Lenže, podľa Hlinu, v tomto prípade nie je dodržaná zásada rovnosti zbraní. S tou jeho mediálnou presilou, s tou jeho demagógiou odborníci, analytici, matematici nedokážu zápasiť, tak to vraj po určitom čase vzdajú. Matovič sa vyhlási za víťaza boja s pandémiou. Politická kariéra zachránená.




"Lenže tu nejde o I. Matoviča. Tu ide o našu krajinu. Druhá vlna pandémie je nezvládnutá, zbabraná. Máme najdlhšie zatvorené školy, najdlhšie uzavreté gastro odvetvie v Európe, obrovské hospodárske škody. Na vine je premiér. Samozrejme, že je. Je premiér a dokonca sám deklaroval, že ide riadiť boj s pandémiou. Ten nezvládol. Slovensko, samosprávy, firmy, zdravotníkov teraz donútil zachraňovať jeho kariéru."






Bude to ale stáť ďalšie desiatky miliónov Eur. Celkové náklady za obsesiu I. Matoviča?




"Odhadom do 200 miliónov Eur. Ktorá iná krajina vydala sumu rovnajúcu sa ročnému rozpočtu ministerstva kultúry na nápad jedného politika? Ktorá iná krajina to dovolí? Ktorá iná krajina sa inšpirovala geniálnym nápadom Matoviča? To naozaj sú všetci na svete tak sprostí, len my tu na Slovensku sme prišli na to, ako zakrútiť krkom hnusobe? To naozaj?"





Blahu hľadá polícia - ale iného...poslanec reagoval
Ľuboš Blaha uverejnil v noci status na sociálnej sieti. Nepáči sa mu, že denník SME zbiera čítanosť na článku: Polícia pátra po Ľubošovi Blahovi. Ide totiž len o jeho menovca. Titulok však budí dojem, akoby policajti naháňali práve jeho.... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Michal Filek