„Bol to podvod. Krajina je v rukách politickej strany so 45-timi členmi,“ kričí Hlina smerom k OĽaNO
20 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Rozkol v ĽSNS si všimol aj v súčasnosti už expolitik a bývalý šéf KDH Alojz Hlina. Našiel v ňom však paralelu s premiérovým OĽaNO, do ktorého si s radosťou kopol.


Strana Mariana Kotlebu sa otriasa v základoch. Čo je za tým si zatiaľ môžeme len domýšľať, rovnako ako to urobil Alojz Hlina, bývalý predseda KDH, ktorý sa na margo diania v opozičnej parlamentnej strane vyjadril na sociálnej sieti.
Kotleba ako vlastník strany je oproti Matovičovi šuflikant

Alojz Hlina si myslí, že Kotlebovci sa začínajú rozdeľovať. „Konečne. Bolo už načase. Aj tak vydržali nerozdelení dosť dlho,“ začína svoj status Hlina, podľa ktorého je to pre demokratov a demokraciu na Slovensku dobrá správa. „Zaujímavé však je, že už aj kotlebovci sa dokážu „dožadovať“ demokracie v strane. Len ma tak potom napadá, že už len tým „Obyčajným ľuďom a spol.“ nevadí, že sú v strane, kde Kotleba ako vlastník strany je oproti Matovičovi z pohľadu „vlastníctva strany“ len úbohý šuflikant,“ načiera Hlina aj do súdka hnutia, s ktorým sa pred voľbami chystal do koalície.



„Je až desivé, že sme štát odovzdali do rúk niekoho, kto mal x rokov len štyroch členov politickej strany a až zákon ho donútil prijať viacerých členov, minimálne 45 členov. A myslím, že presne toľko členov teraz má premiérska strana OĽaNO - NOVA - KU - ZMENA ZDOLA Hnutie (takto sa teraz tá strana volá)“ pokračuje Hlina v útokoch na Matovičove OĽaNO.

Hlina: Urobil som fatálne politické chyby
"Urobil som viacero politických chýb. Niektoré naozaj fatálne. V krajine, v ktorej B. Kollár dokáže byť predsedom nášho parlamentu, odfotiť sa na predvolebný billboard so svojou rodinou dokáže len absolútny politický amatér. Ja som... Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Ivan Brožík

Pri hodnotení ĽSNS si Hlina kopol aj do premiérovho OĽaNO

Podľa expredsedu KDH je naozaj smutné, že už aj kotlebovci „volajú“ po demokracii v strane a všetci tí obyčajní, nezávislí, tí najpravejší z Kresťanskej únie, ľudia z Novy, zo Zmeny zdola, všetky tie osobnosti nič... „Ticho, tichúčko šúchajú nohami. Či tí menovaní tam nie sú v tej strane? Iba tí „obyčajní“ sú tam? Tí ostatní sú iba v názve stany? Len kvôli voľbám 2020? Kvôli podvodu na voličoch? Bola to koalícia/nebola to koalícia, či čo to bolo vlastne?“ pýta sa Hlina a zároveň si hneď aj odpovedá. „Podvod. Bol to podvod. Krajina v rukách politickej strany so 45-timi členmi. Politickej strany, o ktorej sneme sa Slovensko dozvedelo až tri dni po konaní snemu a to už bola premiérska strana,“ tne do živého smerom k OĽaNO Alojz Hlina.

„Kde inde je toto možné? V ktorej krajine je toto možné? To nevymyslíš. To je Slovensko. Ide z toho strach,“ pokračuje vo svojom statuse Hlina a dodáva: „Viem, že sa to teraz prehliada v rámci „vyššieho boja“, ale tak ako som na to upozorňoval už dávno, upozorňujem aj dnes po „aktualizácii“ diania u kotlebovcov. Ešte za to prehliadanie demokratických princípov zaplatíme,“ dodáva na záver expredseda kresťanských demokratov.

Alojz Hlina žiada koniec Igora Matoviča na pozícii predsedu vlády
Hoci v politike začínali v podstate spolu, Alojz Hlina je dnes v pozícii úhlavného odporcu Igora Matoviča. Zažil s ním veľa a tvrdí, že dominujú tie negatívne skúsenosti. Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Ivan Brožík