Divízia BMW M tento rok predstaví prvý elektrifikovaný model (VIDEO)
19 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

BMW oficiálne potvrdilo príchod elektrifikovaného modelu do portfólia športovej divízie Motorsport. Dátum premiéry môže naznačiť malá indícia, informuje portál Novinky.cz




"V priebehu roka 2021 BMW predstaví prvý elektricky poháňaný výkonný automobil," píše sa v oficiálnom vyhlásení automobilky. Zatiaľ nie je jasné, o aký model pôjde. Špekuluje sa o verzii M pre elektromobil i4 alebo napríklad plug-in hybridný variant pre taktiež ešte nepredstavené SUV X8.





O tom, že niektorý z modelov od BMW M bude čoskoro potrebovať nabíjačku, sa mohli fanúšikovia dozvedieť vďaka decembrovému klipu z fiktívneho mesta M Town. Pracovník spoločnosti totiž v prestrihu inštaluje dobíjaciu stanicu.




https://www.youtube.com/watch?v=08jpHyXtwHE&feature=emb_logo

Stojan navyše dáva dole z prototypu M3 Pick-up staršej generácie E92, na ktorej možno vyčítať  "26 2021". Je teda možné, že premiéra prvého BMW M do zásuvky je plánovaná na 26. týždeň tohto roku, teda v období medzi 28. júnom a 4. júlom.


Hyundai odhalil, ako bude vyzerať prvý model samostatnej značky Ioniq (FOTO)
Sériovú podobu nového Ioniqu 5, hranatého elektrického hatchbacku s retro štýlom, poodhalila stredajšími zábermi firma Hyundai. K úplnému predstaveniu dôjde vo februári tohto roku, informuje portál Novinky.cz. Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Timotej Dudka