Národný šport? Aj Krajčí hrozí odchodom z funkcie
18 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Lockdown na Slovensku mal nejaký efekt, avšak mal byť už od začiatku tvrdší, uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO), pričom dodal, že mu je ľúto, že sa na ňom vláda takto dohodla, informuje portál Aktuality.


„Pokiaľ by sa robili ďalšie kompromisy aj z covid-automatu, ktorý si vláda schválila, tak pôjdem úplne na hranicu toho, čo môžem politicky urobiť,“ vyhlásil minister v relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo.

Podľa poslanca Petra Cmoreja (SaS) sa pádom vlády vyhrážal aj premiér Igor Matovič (OĽANO), ak parlament neschváli balík zmien, medzi ktorými boli aj pokuty za neoprávnené uprednostnenie osôb v poradí pri očkovaní proti ochoreniu COVID-19.

Krajčí dodal, že bude obhajovať dodržiavania covid-automatu, inak v opačnom prípade by rezignoval z funkcie. „Budem veľmi tvrdo argumentovať a hovoriť, že keď chce rezort zdravotníctva viesť niekto iný – kto si myslí, že to vie lepšie, tak nech to ide urobiť,“ uviedol.

Taraba: Slovensko je na tom horšie ako krajiny, ktoré majú otvorené reštaurácie a žijú normálne
Opozičný poslanec Tomáš Taraba v statuse na sociálnej sieti opäť spochybnil Sulíkov falošný prístup, ako aj plošné testovanie. Vyhlásil, že Slovensko je na tom horšie ako krajiny, ktoré majú otvorené reštaurácie a žijú... Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Covid-automat bol schválený vládou v polovici decembra, pričom ide o takzvaný semafor, ktorým sa opisuje stav šírenia Covid-19 na Slovensku a tiež určuje mieru pandemických bezpečnostných opatrení. Tento systém sa má podľa rezortu zdravotníctva využiť na to, aby sa Slovensko dostalo z lockdownu, a pokiaľ to situácia dovolí, uvoľniť aj ostatné opatrenia.

Pohrebníctva začínajú pociťovať nedostatok zamestnancov a rakiev
Pohrebné služby začínajú pociťovať nedostatok zamestnancov, keďže väčšina z nich je v karanténe a nahradiť ich je mimoriadne náročné, informuje portál Aktuality. Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Marek Molnár