Historik vidí paralelu - Matoviča prirovnal k Vodcovi z druhej svetovej vojny
16 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Pôvodne historik a jeden z predchádzajúcich ministrov Školstva, Dušan Čaplovič, použil veľmi ostré prirovnanie. Urobil tak po tom, ako si vypočul názory odborníkov na plošné testovanie a následne ich kritiku zo strany predsedu vlády.


Dušan Čaplovič v statuse na sociálnej sieti spomína na strane odborníkov napríklad  docentku Zuzanu Krištúfkovú, doktora Petra Visolajského a matematika Richarda Kollára.

Reprofoto status FB (@Dušan čaplovič)


Diskusia (V RTVS - pozn. red. HD) podľa neho vyznela veľmi kriticky k opätovnému celoštátnemu testovaniu, ktoré svojvoľne a tvrdohlavo navrhuje predseda vlády Igor Matovič.

Dušan Čaplovič doslova píše: "Ten predseda vlády, ktorý uráža odborníkov a nadáva im do hlupákov (presná kópia Vodcu z obdobia druhej svetovej vojny, ktorý takto nadával a nerešpektoval dôstojnícku elitu). Opäť tvrdohlavý, samoľúby a egoistický pán všetkých svetov Igor nepočúva odborníkov a riadi sa svojím "snom", ktorý viac uškodí, ako pomôže, ešte viac vyčerpá zdravotníkov, ktorí majú najdôležitejšiu úlohu v nemocniciach, kde obetavo pracujú, rozbiehajú rozsiahle a veľmi potrebné očkovanie proti vírusovej pandémii Covid-19."

To však nie je koniec poznámok exministra školstva k správaniu sa predsedu vlády, pokračujú ešte takto: "Opäť predseda vlády chce vystaviť hromadným testovaním občanov možnosti rozsiahleho infikovania, či v mrazivom zimnom počasí nachladnutiu."

Dušan Čaplovič pripomína aj  "postreh lekára Petra Visolajského, že pri kategorizácii očkovania by mali byť v terajšej prvej vlne okrem lekárov a zdravotného personálu v prvej línii, očkovaní občania nad osemdesiat rokov, vrátane Domovov dôchodcov, ktoré by výrazne znížilo počet pacientov v nemocniciach (až o 40%) a aj smrtnosti, tak ako to robí celá Európa. U nás sa očkujú mladí politici, dokonca rôzne profesie, ktoré nie sú v kritickej infraštruktúre."

"Je nepríčetné rokovať hodiny o jednom bode programu," Draxler žiada zverejniť záznam z vlády
Exminister školstva Juraj Draxler sa odvoláva na predvolebné sľuby Igora Matoviča, že bude zverejňovať všetko čo sa dá a začal intenzívne využívať možnosti takzvaného "infozákona". Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Ivan Brožík