Baránek Matovičovi: "Plagiátor cvičí s vedeckými kapacitami. To je prípad pre psychiatra, inde by boli ľudia v uliciach"
16 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Je pred nami politicky búrlivý rok, myslí si politický analytik Ján Baránek. Upozorňuje, že “padáme doslova do sociálnej priepasti” a nemôžeme vyhadzovať peniaze len na testy, ale treba aj zachraňovať ľudí. “Pokiaľ parlament nepovie „dosť!“, budú to musieť urobiť občania. Ale mám obavu, že to bude brachiálne riešenie,” myslí si Baránek."


"Bude to veľmi búrlivý rok. Búrlivo už začal a predpokladám, že nejakým spôsobom sa bude musieť doriešiť to chaotické vládnutie koalície. Každému je jasné, že takto, ako to ide, to nemôže dlho fungovať." Povedal Ján Baránek pre web parlamentnelisty.sk

"Skrátka, takto to nemôže byť, lebo covid-19 tu bude a toto čo hovorím, vlastne paralyzuje účinné opatrenia a tým pádom sa tie opatrenia prijímajú ad hoc, sú chaotické, neexistuje tam konsenzus, hľadajú sa zbytočne vinníci, ktorí neexistujú a premiér neustále tlačí aj svojich koaličných partnerov, ale aj vedcov do riešení, ktoré sú jednoducho zlé. Obeťou takejto situácie je štát." Hodnotí súčasný stav spoločnosti v tých najzávažnejších témach Ján Baránek.

Otázkou dní sa aktuálna stáva téma samotnej záchrany štátu. Baránek tvrdí, že to je "vyššia priorita ako to, či Matovič zotrvá vo funkcii premiéra alebo nie." Politológ však verí v pozitívne riešenie. Predtým však očakáva, že koaliční partneri a zodpovední politici v parlamente "sa musia postaviť a povedať, že takto to už ďalej nejde a vládu treba rekonštruovať."

Baránek: Nechcem splácať daň za hlúposť a amaterizmus vládnych politikov
„Vyzývam vládu, aby urýchlene prijala sľubovaný zákon o hmotnej zodpovednosti politikov. Píšem to preto, aby ich ani vo sne nenapadlo, že daň za ich hlúposť a amaterizmus budem splácať zo svojich peňazí," píše na Facebooku Jan... Čítať ďalej
06 | 01 | 2021 | Petra Demková


Podľa Baránka - "ak má tento štát fungovať normálne, tak na to parlament pristúpi." politológ si myslí, že táto koalícia môže pokračovať, "len s inými persónami v exekutíve".

Ján Bánek taktiež pripomína závažné okolnosti: "Tisíce ľudí sú už bez práce, skrachovali tisíce SZČO a to je jeden z dôvodov, prečo podľa mňa vláda musí byť zrekonštruovaná. Padáme doslova do sociálnej priepasti a zodpovední politici to musia vidieť. Nemôžeme vyhadzovať peniaze len na testy a takéto nezmysly, my musíme aj zachraňovať tých ľudí. To sa, žiaľ, nedeje. Je úplne zverské, aby štát zakázal malým gastropodnikateľom, malým firmám podnikať, ale oni musia platiť odvody. To už sú priam mafiánske spôsoby. Dokonca ani mafiáni to tak nerobili, lebo mafiáni brali výpalné len od tých, o ktorých vedeli, že zarábajú. Toto je zločin, čo sa pácha na ľuďoch a niekto bude musieť byť braný na zodpovednosť za sociálnu genocídu obyvateľov tohto štátu."

"Štát bezprecedentne zlyháva a dobrovoľne sa vzdáva svojej hlavnej úlohy – chrániť svojich občanov. Naopak, šikanuje ich a ako som spomenul vyššie, doslova vypaľuje. Toto musí okamžite skončiť a tu je historická zodpovednosť parlamentu a najmä koaličných poslancov. Tí doteraz zlyhávali a ostávajú za nimi ožobračené rodiny a tragické ľudské osudy. " Na rovinu pomenúva stav v slovenskej spoločnosti pre parlamentnelisty.sk politológ Baránek.

Baránek: „Aby sme rozumeli. Trestnoprávne následky má niesť ten, kto usvedčil ministerku z klamstva!“
Po včerajšku je už jasné, že lekárska správa o zraneniach Lučanského, ktorý unikla, je pravá. Analytika Baráneka prekvapuje, že napriek tomu, že nikde na zázname nebolo meno pacienta, minister Naď potvrdil pravosť dokumentu. Napísal o tom na... Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Petra Demková


Pripomína však aj mimoriadne závažné okolnosti dôsledkov súčasnej politiky: "Momentálne máme stav, kedy parlament môže odhlasovať predĺženie volebného obdobia na 50 rokov a nič sa nestane. A my nebudeme mať voľby každé 4 roky, ale každých 50. Je to samozrejme prehnané, ale momentálna úprava im to dovoľuje."

Svoje vyjadrenia pre parlamentnelisty.sk uzatvára politológ Baránek doslova kategoricky k téme testovanie: "Už mi to, priznávam, lezie na nervy. Ja by som vláde navrhol hlasovať o tom, či je Zem plochá. Kto je tu odborník? Nejaký plagiátor, ktorý získal vzdelanie podvodom, alebo vedecké autority? To, aby človek, čo získal vzdelanie podvodom cvičil s vedeckými kapacitami, je prejavom takého hrubého primitivizmu a amaterizmu. Takáto vláda tu nemá čo robiť. Takáto vláda musí okamžite skončiť. Nadraďovať svoju osobnú posadnutosť nad vedecké poznatky a názory vedcov, to už je niečo, čo by mal riešiť psychiater a nie novinári. Keby sa to udialo hocikde inde v okolitých krajinách, ľudia by boli v uliciach."

Baránek: „Ak sa Matovič nechá vystriedať Naďom, nech zabudne na to, že bude mať nejaký vplyv na riadenie štátu"
„Ak sa I. Matovič nechá vystriedať Naďom, nech zabudne na to, že bude mať nejaký vplyv na riadenie štátu,“ zamýšľa sa politický komentátor Ján Baránek nad kuloárnymi informáciami, že na poste premiéra by mal I. Matoviča vystriedať v januári J.... Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Petra Demková