WHO ešte pred rokom o Covide tvrdila: „Neexistujú dôkazy o prenose z človeka na človeka“
15 | 01 | 2021 I Diana Zaťková

Pred dvanástimi mesiacmi Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) informovala svet o prepuknutí nového koronavírusu a nekriticky zopakovala správu z Čínskej komunistickej strany, že „neexistujú jasné dôkazy o prenose vírusu z človeka na človeka“, informuje portál Breitbart.


Bolo to 14. januára 2020, keď už v Číne zúril koronavírus, keď WHO oznámila svetu, že „predbežné vyšetrovania čínskych úradov nenašli jasný dôkaz o prenose nového koronavírusu (2019-nCoV) identifikovaného v čínskom Wu-chane z človeka na človeka.

Toto posolstvo neskôr obhajoval šéf WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus, ktorý nie je lekárom. Samozrejme, vyšlo najavo, že informácie boli katastrofálne nesprávne.

WHO v ten istý deň usporiadala tlačovú konferenciu, na ktorej jeden z jej vedcov uviedol: „Je určite možné, že je obmedzený prenos z jedného človeka na druhého.“

V Nórsku po očkovaní zomrelo 13 ľudí, podľa úradov však u nich "neočakával dlhší život"
15 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


WHO následne čelila kritike a obvineniu z jej pomalej reakcie na koronavírus, vrátane tvrdení nemeckej tlače, že agentúra OSN vedome odložila svoje vlastné vyhlásenie o pandémii na žiadosť Pekingu.

Der Spiegel uviedol, že nielen čínsky diktátor Si Ťin-pching osobne požiadal šéfa WHO, aby odložil hlásenie o čínskom koronavíruse, ale požiadal tiež o odklad odhalenia, že sa môže šíriť z človeka na človeka. WHO tieto tvrdenia poprela. Popiera ich aj Čína.

Bez ohľadu na to, varovania WHO prišli mesiace potom, čo Taiwan varoval už v decembri 2019 pred novou smrteľnou chorobou šíriacou sa v regióne. Taiwanská vláda v marci pre Breitbart povedala : „Taiwan minulý rok v decembri informoval WHO o našich obavách o závažnosti koronavírusu ... WHO väčšinou ignorovala naše správy a nezdieľala informácie v iných krajinách.“

Izrael zaočkoval voči koronavírusu už dva milióny obyvateľov
15 | 01 | 2021 | sefredaktor