Tesla musí povolať do svojich servisov 150 tisíc automobilov
15 | 01 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Americký úrad vyzval Teslu, aby kvôli bezpečnostným problémom povolala do svojich servisných stredísk vyše 150-tisíc automobilov. Týka sa to dvoch jej modelov, píšu nemecké noviny Frankfurter Allgemeine Zeitung.


U modelov výrobcu elektrických automobilov Tesla sa v Spojených štátoch zistili problémy v bezpečnostných technológiách. Americký národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) vyzval listom v stredu americkú automobilku, aby do svojich servisných stredísk povolala 158-tisíc svojich vozidiel.


Úrad uviedol, že v týchto automobiloch sa zistilo zlyhávanie displeja palubného systému. V dôsledku toho sa stráca prístup k zadnej kamere a k ďalším bezpečnostným funkciám.


Podľa Amerického národného úradu pre bezpečnosť cestnej premávky sa porucha týka limuzín Modelu S z rokov 2012 až 2018, ako aj terénnych vozidiel Modelu X s rokom výroby  2016 až 2018. Tesla nie je povinná vyhovieť žiadosti NHTSA. Ak však tieto modely nestiahne z trhu do svojich servisných stredísk, musí úradu predložiť zdôvodnenie.


Žiadosť amerického úradu na stiahnutie vozidiel z trhu prichádza v období, kedy automobilka Tesla zažíva mimoriadny rozmach na burze. Momentálne má podnik vizionára Elona Muska na burze väčšiu hodnotu než všetci jeho konkurenti General Motors, Ford, Toyota, Honda, Fiat Chrysler a Volkswagen dokopy, a to napriek nižším produkčným číslam, konštatuje Frankfurter Allgemeine Zeitung.