Britský generál varuje, že svet čelí „búrke“, ktorá by mohla viesť k tretej svetovej vojne
15 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Svet čelí „nazhromaždenej búrke“, ktorá by mohla viesť k tretej svetovej vojne, varoval popredný britský generál a bývalý riaditeľ špeciálnych síl. O jeho výrokoch informoval aj portál The Sun.


Generálporučík Sir Graeme Lamb, bývalý riaditeľ špeciálnych síl, uviedol, že teraz je to ako v 30. rokoch - keď sa svet rútil k druhej svetovej vojne.

„Toto sú 30. roky,“ uviedol. „Ak si neuvedomíme, že sa skutočne nachádzame v búrke, potom sa nečudujte, že skončíme v roku 1939,“ tvrdí Lamb s dodatkom, že krajina je pod neustálym útokom v takzvanej „šedej zóne“ pod úrovňou totálnej vojny.

Medzi zbrane šedej zóny patrí hackerstvo a falošné správy, ktoré zasievajú pochybnosti a delia sa do zahraničia. "Všetci predpokladajú, že sme v pokojnom stave. Nič nemôže byť ďalej od pravdy," uviedol genpor. Lamb pre nový podcast Sky News Into the Grey Zone.

Pandémia sa skončí do leta, ale Covid-19 tu zostane ako sezónny vírus, tvrdí ruský expert
Pandémia Covid-19 by v Rusku mohla zmiznúť do leta, uviedol jeden z najlepších vedcov v krajine. Dodal, že infekcie a úmrtia majú ustupovať, pretože čoraz viac ľudí si vytvára protilátky, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Marek Molnár


"Sme napádaní. Sme odvolaní úplne iným spôsobom,“ upozornil v podcaste Lamb.

Britský minister obrany Ben Wallace vyhlásil: „Každý deň vidíme, ako naši protivníci používajú kybernetické nástroje proti nám, využívajú dezinformácie, v niektorých oblastiach využívajú finančnú korupciu, používajú proti nám organizovaný zločin na to, aby nás rozdelili, oslabili alebo s nami konkurovali.“

Generál sir Nick Carter, šéfa obranného štábu Spojeného kráľovstva, uviedol, že nekontrolované útoky môžu „rozobrať našu demokraciu zvnútra“.

Ľudia strácajú dôveru v sociálne médiá, tvrdí ekonomický expert
Používatelia WhatsApp sa obracajú na iné aplikácie, ktoré ponúkajú možnosť posielanie zašifrovaných správ, najmä na Telegram a Signal, pretože aplikácia vlastnená spoločnosťou Facebook aktualizovala svoje podmienky ochrany súkromia, informuje... Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Marek Molnár