Ľudia strácajú dôveru v sociálne médiá, tvrdí ekonomický expert
14 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Používatelia WhatsApp sa obracajú na iné aplikácie, ktoré ponúkajú možnosť posielanie zašifrovaných správ, najmä na Telegram a Signal, pretože aplikácia vlastnená spoločnosťou Facebook aktualizovala svoje podmienky ochrany súkromia, informuje portál RT.


V relácii Boom Bust od spoločnosti RT sa objavil Jeffrey Tucker z Amerického inštitútu pre ekonomický výskum, ktorý je presvedčený, že ide o „významný okamih“ v histórii technológie.

Podľa Tuckera ľudia po 20 rokoch ignorovania zmluvných podmienok konečne pochopili, o čom tieto spoločnosti sú. "Už im neveria rovnako ako v minulosti," hovorí Tucker, pričom tým odkázal na dobu, keď všetci nahrali svoje osobné informácie do aplikácii a dôverovali spoločnostiam, že budú zabezpečené.



„Teraz ľudia strácajú vieru a rešpekt voči veľkým technologickým spoločnostiam,“ prehlásil Tucker a dodal, že ide o "skutočne veľký okamih na trhu technológií sociálnych médií.“

Facebook núti používateľov WhatsApp zdieľať osobné údaje alebo si zrušiť účet
Používatelia aplikácie WhatsApp budú musieť v budúcnosti zdieľať svoje osobné údaje s materskou spoločnosťou Facebook, čo je v rozpore so všetkým, čo priťahovalo používateľov k tejto platforme, informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 01 | 2021 | Marek Molnár