Blaha: úzke kontakty novinárky a sudkyne, ktorá poslala generála Lučanského do samoväzby - to je masaker
14 | 01 | 2021 I sefredaktor

"Masaker," okomentoval opozičný poslanec Ľuboš Blaha v statuse na sociálnej sieti vystúpenie  svojho straníckeho šéfa Roberta Fica, ktorý poukázal na úzke osobné kontakty novinárky Moniky Tódovej z Denníka N a sudkyne špecializovaného súdu Pamely Záleskej, ktorá rozhodla o kolúznej väzbe pre policajného exprezidenta generála Milana Lučanského. 



"Je tu škandalózne prepojenie medzi Denníkom N a sudkyňou, ktorá rozhoduje kontroverzné politické kauzy," zdôraznil Blaha. Fico na tlačovej konferencii uviedol, že novinárka Denníka N Tódová bola spoločne so sudkyňou špecializovaného súdu Záleskou 21.decembra, čo naznačuje ich úzky vzájomný vzťah. "Ak sa potvrdí, že Robert Fico má pravdu a existuje tu organizovaná mediálno-justičná skupina, ktorá ovplyvňuje rozhodnutia, vynáša informácie zo spisov a masíruje verejnou mienkou na krágľovanie nepohodlných politických nominantov - nuž, tak skončili všetci. A pôjdu sedieť. Na veľmi dlho," zdôraznil Blaha.







Záleská, podľa Blahu, sa vo svojom životopise pýši účasťou na vzdelávacom kurze na budapeštianskej pobočke americkej právnej akadémie ILEA, ktorá sa otvorene vystatuje, že presadzuje americké záujmy a spolupracuje s FBI. Tódová sa zase pýši, že americká ambasáda jej dala ocenenie Woman of Courage. "Vraj "statočná žena". Hej, až taká statočná, že útočila na nevinného človeka, hrdinu, ktorý strčil do basy najťažších mafiánov," zdôraznil opozičný poslanec.





Blaha poukazuje na skutočnosť, že vlastníci spoločnosti Eset financujú Denník N, pre ktorý píše Monika Tódová. "Ten istý Eset je obviňovaný ruským ministerstvom zahraničných vecí, že je napojený na americké spravodajské služby. Jednou z týchto amerických spravodajských služieb je aj FBI, ktorá je prepojená s akadémiou, kde pôsobila sudkyňa Záleská, konštatuje poslanec.



Kauza Tódová/Záleská už bude žiť vlastným životom a liberálne médiá to neprekryjú. Vyhasol nevinný ľudský život - život generála Milana Lučanského a Slovensko už toho má plné zuby," uzatvára Ľuboš Blaha.